MALI SE OBRATIO DEMOKRATAMA: DS je ranije trebala da vodi računa o građanima
Foto: Beoinfo

MALI SE OBRATIO DEMOKRATAMA: DS je ranije trebala da vodi računa o građanima

Beograd -
Podsećam da su Zakon o porezu na imovinu doneli upravo oni 2012. godine i mi kao lokalna samouprava samo primenjujemo odredbe tog zakona, rekao je gradonačelnik Beograda

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas, reagujući na predlog rešenja DS kako da se građani zaštite od velikih poreza na imovinu, da je ta stranka trebalo ranije da vodi računa o građanima, poručujući da sadašnja gradska vlast pokušava da sanira posledice koje su ostale nakon njihovog neodgovornog rukovođenja gradom.

"Mi se posledicama njihove vlasti bavimo i dan danas, a oni su svoju brigu o građanima mogli da pokažu kada su imali priliku za to. Podsećam da su Zakon o porezu na imovinu doneli upravo oni 2012. godine i mi kao lokalna samouprava samo primenjujemo odredbe tog zakona", rekao je gradonačelnik Beograda.

Mali kaže da ono što predsednik beogradskog odbora DS Balša Božović sada traži je ono što je Grad Beograd već kao inicijativu za promenu zakona podneo Ministarstvu finansija u novembru prošle godine, navodeći da je u međuvremenu Grad još dva puta ukazao na pojedine nelogičnosti u Zakonu o porezu na imovinu i pokrenuli predlog za njegovu izmenu.

"Demokratska stranka je sada, nakon što je saznala za ovu inicijativu grada Beograda, pokušala da dobije jeftine političke poene, pokreću ći današnju akciju tako da se, kada do tih izmena dođe, smatra da je to zasluga DS", rekao je Mali, saopštila je Gradska uprava.

Gradonačelnik je podsetio da je DS ostavila rekordan deficit u budžetu od 20.25 odsto i da je on svoj mandat započeo krećući ne od nule nego iz ogromnog minusa.

"Zatekli smo ogroman javašluk u gradskim preduzećima i niz promašenih investicija kao što su podzemni kontejneri za koje je neko uzeo novac, a građani Beograda dobili jedno ruglo", rekao je Mali.

To su, naveo je Mali, primeri kako je DS vodila računa o svojim građanima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track