MALI: Vratilo se povrenje investitora u Beograd, izdato 328 građevinskih dozvola
Foto: Nemanja Pančić

Izgradnja tržnog centra

MALI: Vratilo se povrenje investitora u Beograd, izdato 328 građevinskih dozvola

Beograd -
Cifre su ogromne, za godinu dana preokrenuli smo situaciju i pokrenuli kranove u Beogradu, rekao je gradonačelnik srpske prestonice

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da je od početka godine i stupanja na snagu Zakona o planiranju i izgradnji, Beograd izdao 382 građevinske dozvole, odnosno, kako je istakao, dozvole za izgradnju 300.000 kvadrata.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obilazeći danas radove na izgradnji budućeg šoping centra "Rajićeva" u centru grada, u čiju izgradnju izraelski investitori ulažu 80 miliona evra, poručio je da to ulaganje pokazuje da se poverenje investitora u Beograd vratilo

Do kraja godine, prema njegovim recicma, biće izdate dozvove za izgradnju još 100.000 kvadratnih metara i to pokazuje trend da se izdaju dozvole za sve veći broj kvadrata.

"Cifre su ogromne, za godinu dana preokrenuli smo situaciju i pokrenuli kranove u Beogradu", rekao je Mali novinarima nakon obilaska radova na izgradnji šopnig centra "Rajićeva" u centru grada.

Podsećajući da će krajem septembra biti postavljen kamen temeljac za Beograd na vodi, Mali je dodao da se pregovara sa investitorima za staru zgradu saveznog SUP-a u ulici Kneza Miloša.

"Velike i značajne investicije dolaze u Beograd, što znači nova radna mesta i zapošljavanje domaće građevisnke industije", dodao je Mali.

Mali: Vratilo se poverenje investitora u Beograd.

Budući šoping centar "Rajićeva", sa hotelom i 500 novih parking mesta, gradi se na uglu ulica Uzun Mirkova i Kralja Petra, protezaće se na 58.000 kvadratnih metara, a otvaranje se očekuje polovinom 2017. godine. Mali je, nakon obilska gradilišta, rekao da je ta investicija trenutno najveća u Beogradu.

"Ono što je najvažnije, uposlili smo domaću građevinsku industriju, ovde radi oko 300 radnika, a nakon otvaranja hotela i šoping centra trebalo bi da dobijemo oko 400 novih radnih mesta", rekao je Mali.

On je dodao da je izgradnja tržnog centra skoro deceniju "stajala u fioci", i zahvalio se investitorima što su i posle toliko vremena našli interes da grade u Beogradu.

Prema njegovim rečima, taj deo Beograda bio je zapostavljen, a sada će izgledati potpuno drugačije i pun života. On je najavio da će narednih meseci obilaziti gradilišta u Beogradu, kako bi video kako teku radovi i da li je investitorima nešto potrebno.

Direktor kompanije Avital, koja je jedan od investitora projekta, Mier Avital istakao je da je još 2002. godine, kada je prvi put došao u Beograd video lokaciju u centru grada i da od tada "ima san da taj deo grada pune pun života". Zatim je, kako je dodao, uspostavio saradnju sa Aštron grupom, koja je izrazila želju i prepoznala značaj ulaganja u Srbiji.

"Prošli smo dosta problema, ali nismo prestali da verujemo u projekat", rekao je Avital.

Projekat će, dodao je, doneti nova radna mesta i biće deo razvoja grada i atrakcija srpske prestonice. On je zahvalio Vladi Srbije i gradu Beogradu na pomoći i podršci i dodao da će svi zajedno biti ponosni na izgrađeni objekat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track