MALI ŽELI DA SE PROCES ŠTO PRE OKONČA: Privatizacija BIP-a pitanje za Ministarstvo privrede
Foto: Nemanja Pančić

Umesto fabrike može da bude poslovno-stambeni kompleks

MALI ŽELI DA SE PROCES ŠTO PRE OKONČA: Privatizacija BIP-a pitanje za Ministarstvo privrede

Beograd -
Mislim da treba da pitate Ministarstvo privrede oko toga kakav je proces privatizacije BIP-a i kakav je tajming u ovom trenutku. Šta god da je, grad će prihvatiti samo da se taj proces što pre okonča", rekao je gradonačelnik Beograda

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da je privatizacija BIP-a pitanje za Ministarstvo privrede, a da će grad Beograd prihvatiti svaku odluku "samo da se taj proces što pre okonča".

"Mislim da treba da pitate Ministarstvo privrede oko toga kakav je proces privatizacije BIP-a i kakav je tajming u ovom trenutku. Šta god da je, grad će prihvatiti samo da se taj proces što pre okonča", rekao je Mali novinarima prilikom obilaska Doma zdravlja Zvezdara.

Prema njegovim mrečima, za Beograd je veoma važno da se ta privatizacija što pre okonča, s obzirom da se radi o jednom lepom delu grada, koji umesto fabrike može da ima poslovno-stambeni kompleks. Mali je naglasio da grad Beograd nema nikakvu formalnu vezu sa privatizacojim BIP-a.

"Očekujemo odluku Agencije za privatizaciju ili Ministarstva privrede. Svejedno je ko će tu odluku napraviti i na koji način će se taj proces okončati", rekao je Mali.

On je dodao i da bi želeo da se taj proces okonča što pre kako bi imali "jasnu situaciju i znali na koji način taj deo grada može da se razvija".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja