NA NAMA ZARADE OKO 100.000 EVRA MESEČNO: Plaćamo i neobavezno osiguranje na autobuskoj karti
Foto: Dragana Udovičić

Infostan nije usamljeni slučaj

NA NAMA ZARADE OKO 100.000 EVRA MESEČNO: Plaćamo i neobavezno osiguranje na autobuskoj karti

Beograd -
Iako u BAS tvrde da je to po izboru putnika te da na šalterima svi dobijaju obaveštenje o dobrovoljnoj stavki od 30 dinara, među kupcima na peronima retki su oni koji znaju da ne moraju da snose ovaj dodatni trošak

BEOGRAD - Osiguranje kao neobavezna stavka ne pojavljuje se samo u konačnoj cifri na računima “Infostana”, već se uračunava i u cenama voznih karti na Beogradskoj autobuskoj stanici.

Iako u BAS tvrde da je to po izboru putnika te da na šalterima svi dobijaju obaveštenje o dobrovoljnoj stavki od 30 dinara, među kupcima na peronima retki su oni koji znaju da ne moraju da snose ovaj dodatni trošak, pišu “Večernje novosti”.

U preduzeću BAS kažu da putnicima koji kupuju voznu kartu na šalterima, “BAS nudi uslugu dodatnog dobrovoljnog osiguranja za vreme boravka na peronskom prostoru i i drugom namenjenom za boravak putnika”.

“Obaveza je službenika na šalteru da svakom putniku ponudi mogućnost dodatnog dobrovoljnog osiguranja. U slučaju prihvatanja, pri štampanju prevozne karte se otkucava i ova stavka. Takođe, uslovi dodatnog dobrovoljnog osiguranja jasno su i vidno navedeni u obaveštenjima koja se nalaze na svakom prodajnom mestu”, navodi Nemanja Mučibabić, zamenik direktora RJ Saobraćaj i turizam BAS.

Interesantna stvar se dogadja kada kupijete autobusku kartu. Na salteru pise da ko zeli moze da uplati osiguranje ono...

Posted by Vladimir Trumic on Thursday, 8 May 2014

I zaista, na šalteru stoji nalepnica sa obaveštenjem o usluzi. Sitno ispisani redovi, posle onih posvećenih istorijatu i poslovanju osiguravajuće kuće, poručuju da se uplatom od 30 dinara postaje osiguranik. Više kao objašnjenje stavke, ali ne i izričito stvar izbora kupca.

100.000 evra mesečno

Prema poslednjim dostupnim podacima, svakog dana sa BAS krene između 10.000 i 15.000 putnika. Prostom računicom ako bi svako od njih platio tih “spornih” 30 dinara došli bismo do sume od 300-450 hiljada dinara na dnevnom, odnosno devet do 13,5 miliona na mesečnom nivou – ili oko 100.000 evra, pišu "Novosti".

(Večernje Novosti / I. Preković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track