MINISTAR KULTURE: Nazvati park kod cara Nikolaja II po horu Aleksandrov!
Foto: Marina Lopičić

Vučić podržao predlog

MINISTAR KULTURE: Nazvati park kod cara Nikolaja II po horu Aleksandrov!

Beograd -

Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević izrazio je nadjublje saučešće porodicama poginulih članova ruskog hora "Aleksandrov" i rekao da Ministarstvo predlaže da se u znak sećanja park ispred spomenika Caru Nikolaju II Romanovu u Beogradu nazove "Park hora Aleksandrov".

"Povodom velike tragedije, pogibije članova hora "Aleksandrov" u avionskoj nesreći, izražavamo najdublje saučešće članovima njihovih porodica, kao i svim poštovaocima njihove izuzetne umetnosti, u Rusiji i u celom svetu," rekao je Vukosavljević.

Hor Aleksandrov gostovao je mnogo puta u Beogradu i Srbiji i bili su dokazani prijatelji našeg naroda i države, podsetio je Vukosavljević.

Njihovi nezaboravni nastupi, dodao je ministar, ostaće nam u večnom sećanju.

"Izražavajući duboki pijetet, Ministarstvo kulture i informisanja, predložilo je premijeru Aleksandru Vučiću, i za taj predlog dobilo podršku, da se u znak večnog sećanja, a u dogovoru sa Gradom Beogradom, park ispod spomenika caru Nikolaju II Romanovu, u Beogradu nazove 'Park hora Aleksandrov"'.

Jutros je sa padom Topoljeva 154 u Crno More, prema poslednjim podacima nastradalo 93 Rusa, od kojh 65 članova čuvenog vojnog hora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track