NA PERONU AUTOBUSKE STANICE: Automobil udario policajaca dok je regulisao saobraćaj
Foto: MUP

Noć u Beogradu

NA PERONU AUTOBUSKE STANICE: Automobil udario policajaca dok je regulisao saobraćaj

Beograd -
On je zadobio povredu desne potkolenice, a prevezen je u Institut za ortopediju na Banjici

BEOGRAD - Tokom noći i jutra u Beogradu su se dogodila dva saobraćajna udesa u kojima su dve osobe povređene, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Muškarac star oko 33 godine, policajac, povređen je oko 05.15 časova na peronu Autobuske stanice, gde ga je udario automobil, dok je kontrolisao saobraćaj, rekla je Macura. On je zadobio povredu desne potkolenice, a prevezen je u Institut za ortopediju na Banjici, istakla je portparol Hitne pomoći.

Muškarac star oko 27 godina, vozač motocikla, u udesu oko 00.15 časova u Ulici Gospodara Vučića zadobio je istegnuće vrata, a prevezen je u Institut za ortopediju na Banjici, kazala je Macura.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 90 intervencija od kojih 13 na javnim mestima, a za protekla 24 sata 189 intervencija od kojih 53 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se od hroničnih bolesnika najčešće obraćali astmatičari i osobe sa hipertenzijom, a na muzičkoj manifestaciji "Bir fest" na Ušću obavljeno je pet intervencija, dodala je Macura.

Macura je savetovala, pogotovu hroničnim bolesnicima, umerenu fizičku aktivnost, a astmatičarima da u toku dana izbegavaju kišni period. Portparol Hitne pomoći je savetovala i provetravanje prostorija, nošenje kišobrana, adekvatne odeće i boce sa vodom i oprez u saobraćaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track