NAJSTARIJI POKAZALI KOLIKO VOLE ŽIVOT: Predstavljen kalendar za 2017. u klubu Gerontološkog centra!

Veseli

NAJSTARIJI POKAZALI KOLIKO VOLE ŽIVOT: Predstavljen kalendar za 2017. u klubu Gerontološkog centra!

Beograd -

Volimo sve što vole mladi, poručuju bake i deke i dokazuju da se i u starosti može oživeti dete u sebi uz druženje i zabavu

Koliko puta ste čuli rečenicu „Volimo sve što vole mladi“? Da li ste tako nešto čuli od svojih baka i deka ili komšija sede kose? Tom rečenicom najbolje može da se opiše kalendar za 2017, koji je predstavljen u klubu Gerontološkog centra Beograda, u Svetogorskoj ulici.Ovaj kalendar na simboličan način označava dolazak sledeće godine, koja je označena kao godina međugeneracijske saradnje.Na kalendaru su fotografije aktivista Gerontološkog centra, koji žele da pošalju poruku javnosti da starenje i starost nisu ništa strašno i da je moguće i u trećem dobu uživati u životu.U Gerontološkom centru smatraju da su korisnici dnevnih centara i klubova koji su se fotografisali za kalendar „najbolji promoteri koncepta aktivnog starenja i međugeneracijske saradnje“, kao i da su upravo oni „dokaz da je mladost pre svega stanje duha i svesti, bez obzira na to koliko zaista imate godina“.Sudeći prema profesionalnim fotografijama koje krase kalendar, u trećem dobu se lako može oživeti dete u sebi. Sve što je potrebno da bi se promovisala ljubav prema životu su druženje i zabava.Svim društveno odgovornim kompanijama i pojedincima upućen je poziv da kupovinom ovog kalendara podrže zdrav i aktivan život u trećem dobu. Stariji su deo našeg društva i umeju da budu beskrajno zabavni i kreativni, puni želja i snova, bez obzira na broj godina. Mladim generacijama ovaj kalendar predstavlja seniore na krajnje pozitivan način.

ModeliŠTA SU SVE GLUMILI SENIORIKao što kaže osnovna poruka kalendara - volimo sve što vole mladi: Gluvarenje u parku s gitarom u ruci, igranje igrica, zabava u školskim klupama, žurke i odmaranje posle žurki, snoubording...Modeli su, navode u Gerontološkom centru, već spremni da snimaju kalendar za 2018. i da ga predstave u celom svetu.

E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track