Ugovor o Beogradu na vodi u javnosti u julu
Foto: Beoinfo

Direktor Nikola Nedeljković najavio

Ugovor o Beogradu na vodi u javnosti u julu

Beograd -
Do sada je više od 5.000 zainteresovanih, uglavnom iz Srbije i dijaspore. Cilj nam je da podignemo nekretnine za različite kategorije kupaca, biće malih stanova za mlađe ljude i porodice, ali i luksuznih nekretnina, rekao je Nedeljković

BEOGRAD - Ugovor o zajedničkom ulaganju, potpisan 26. aprila između "Igl hilsa" i Republike Srbije, za mesec dana postaće pravosnažan, što je i uslov da bude objavljen, najavio je direktor "Beograda na vodi" Nikola Nedeljković.

Nedeljković je naveo da je zadatak Komisije za kontrolu državne pomoći Ministarstva finansija da utvrdi postoji li u ovom slučaju pomoć države i da li se njome narušava konkurentnost drugih pravnih subjekata u toj delatnosti. "Stanovište preduzeća na čijem sam čelu je da u ovom projektu nema državne pomoći. Očekujemo da ćemo potvrdu toga imati za mesec dana", rekao je direktor "Beograda na vodi".

Nedeljković je naveo da kredit koji država uzima od arapskog partnera od 130 miliona evre - 40 miliona za eksproprijaciju i 90 miliona za raseljavanje želežničkih objekata iz Savskog amfiteatra - nije pomoć države, jer ona uzima kredit po komercijalnim uslovima.

Na podsećanje da je rečeno da će "Igl hils" imati 68 posto udela u zajedničkom preduzeću "Beograd na vodi" i pitanje kako će biti sprovedena dokapitalizacija, Nedeljković je rekao da je sada preduzeće u stopostotnom vlasništvu Republike Srbije.

"Kako bi strateški partner imao udeo od 68 posto, treba da unese svoj kapital, u skladu sa poslovnim planom i ugovorom o zajedničkom ulaganju", rekao je Nedeljković, ističući da će najavljenih 150 miliona evra "svakako biti kapital koji unosi partner". On je naveo da će kvadrata stana u "Beogradu na vodi" biti objavljena kada počne izgradnja prve dve zgrade.

"Do sada je više od 5.000 zainteresovanih, uglavnom iz Srbije i dijaspore. Cilj nam je da podignemo nekretnine za različite kategorije kupaca, biće malih stanova za mlađe ljude i porodice, ali i luksuznih nekretnina", rekao je Nedeljković, najavljujući da će, čim se odredi cena kvadrata, početi i promocija "Beograda na vodi" u drugimm zemljama.

(Politika/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track