NEMA VIŠE DUGOVANJA: Grad Beograd trudnicama isplatio sve dospele obaveze!
Foto: Kurir

lepa vest

NEMA VIŠE DUGOVANJA: Grad Beograd trudnicama isplatio sve dospele obaveze!

Beograd -
Grad Beograd je uplatom od 71.205.582 dinara, izvršio sve dospele obaveze prema trudnicama za prošlu i ovu godinu, čime je grad izvršio sve svoje obaveze prema trudnicama i ne duguje im više ni dinar

BEOGRAD - Grad Beograd isplatio je trudnicama sve dospele obaveze, kao i zaostale dugove bivše vlasti koji su ukupno iznosili 255 miliona dinara, saopštila je danas Gradska uprava.

Kako se navodi u saopštenju, Grad Beograd je juče, uplatom od 71.205.582 dinara, izvršio sve dospele obaveze prema trudnicama za prošlu i ovu godinu.

Na ime obaveza prema trudnicama, od formiranja Privremenog veća u novembru 2013. godine do danas, aktuelna gradska vlast isplatila je 469.921.776 dinara, od čega su 255 miliona dinara dugovanja prethodne vlasti.

Pomoćnica gradonačelnika za društvene delatnosti Irena Vujović rekla je da je jučerašnjom uplatom Grad izvršio sve svoje obaveze prema trudnicama i ne duguje im više ni dinar.

Prema njenim rečima, isplaćene su sve obaveze do 24. aprila, do kada su naknadu zajedno plaćali Grad Beograd i Republika Srbija, a od 24. aprila čitavu naknadu plaća samo Republika, pa Grad neće imati novih obaveza.

Gradska vlast je, kako je dodala Vujović, u proteklom periodu redovno izvršavala obaveze prema trudnicama, i pored toga plaćala dugove bivše vlasti iz 2013. godine.

"Ovakva politika samo potvrđuje da je sadašnja gradska vlast odgovorna prema trudnicama i da im za razliku od prethodne ne duguje ni dinar. Za razliku od prethodne vlasti isplaćujemo svoje obaveze, ne obećavamo ono što ne možemo da platimo i ne dugujemo trudnicama mesecima", zaključila je Vujović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track