(FOTO) NIJE ZNAO DA MORA DA PRIJAVI ROBU: Zaplenjena odela za surfovanje na beogradskom aerodromu
Foto: TANJUG - Ministarstvo Finansija Uprava Carina

43 odela u dve torbe

(FOTO) NIJE ZNAO DA MORA DA PRIJAVI ROBU: Zaplenjena odela za surfovanje na beogradskom aerodromu

Beograd -
Carinik je primetio da putnik, koji je čekirao prtljag na letu za Hurgadu, ima dve neuobičajeno velike torbe, zbog čega je zatražio da pogleda sadržaj torbi na skeneru. Ispostavilo se da se u njima nalazi 18 muških, 20 ženskih i pet univerzalnih odela za surfovanje
1 / 4 Foto: TANJUG - Ministarstvo Finansija Uprava Carina

BEOGRAD - Carinici na aerodromu "Nikola Tesla" sprečili su pokušaj krijumčarenja muških i ženskih odela za surfovanje ukupne vrednosti 400.000 dinara.

Kako se navodi u saopštenju Uprave carina ukupno 43 odela za surfovanje „Storm Prolimit“, „Pure Edge Prolimit“ i „Storm“, pokušao je iz zemlje da iznese 52-godišnji Novosađanin, ruskog porekla.

Carinik je primetio da putnik, koji je čekirao prtljag na letu za Hurgadu, ima dve neuobičajeno velike torbe, zbog čega je zatražio da pogleda sadržaj torbi na skeneru. Ispostavilo se da se u njima nalazi 18 muških, 20 ženskih i pet univerzalnih odela za surfovanje.

Putnik, koji je po zanimanju surf-instruktor, rekao je da su mu ta odela potrebna za rad i da nije znao da je trebalo da ih prijavi prilikom izlaska iz zemlje. Kako se dodaje u saopštenju to ga nije oslobodilo odgovornosti i protiv njega je pokrenut prekršajni postupak.

Uprava carina je objasnila da putnik kao pojedinac ne može sa sobom da ponese toliku količinu opreme i da je prikaže kao lični prtljag, već za aktivnosti kojima se bavi mora da bude registrovan i da potom sprovede neki od predviđenih izvoznih postupaka.

Jedna od mogućnosti je da se izvadi ATA karnet u Privrednoj komori ili obavi postupak privremenog izvoza obraćanjem nadležnoj carinarnici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track