NIKODIJEVIĆ: Dobro upravljamo gradom, finansijsko stanje Beograda poboljšano
Foto: Aleksandar Jovanovic

SEDNICA SKUPŠTINE GRADA

NIKODIJEVIĆ: Dobro upravljamo gradom, finansijsko stanje Beograda poboljšano

Beograd -
Koliko su finansije glavnog grada u dobrom stanju, prema rečima Nikodijevića, pokazuje i to što javna preduzeća dobro posluju, uplaćuju više novca u gradski budžet, ali i to da socijalna davanja ne kasne nijedan dan

BEOGRAD - Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je danas da je evidentno da se finansijsko stanje Beograda poboljšalo i da gradska uprava dobro kontroliše svoje finansije i dobro upravlja budžetom.

Odgovarajući na primedbe opozicione DS na usvajanje Zaključka o potrebi dobijanja kreditnog rejtinga za grad Beograd, Nikodijević navodi da su gradske finansije u dobrom stanju.

On je novinarima rekao da se kreditni rejting ne utvrđuje da bi se ustanovilo stanje duga, već da bi nezavisne finansijske institucije ocenile kako grad posluje, kakvi su mu prihodi, da li je u mogucnnosti da vraća dugove… "Kreditni rejting ne služi da biste dalje uzimali kredite, već za mnogo veći i širi aspekt ekonomskog delovanja, da se investitorima pokaže da smo sredili javne finansije, da imamo ozbiljne investicije, da shvate da kad dođu u Beograd razgovarju sa ozbiljnim ljudima koji drže stvari u svojim rukama", poručio je Nikodijević.

Naveo je da svaka tema može biti iskorišćena u dnevno političke svrhe, pa i dobijanje kreditnog rejtinga.

Koliko su finansije glavnog grada u dobrom stanju, prema rečima Nikodijevića, pokazuje i to što javna preduzeća dobro posluju, uplaćuju više novca u gradski budžet, ali i to da socijalna davanja ne kasne nijedan dan.

"To znači da grad dobro kontroliše svoje finansije, dobro upravlja budžetom i da se ponašamo kao pravi domaćini, da je ono što smo obećali i zacrtali realno. Radimo na realnim osnovama da bismo stvorili uslove da se ovaj grad razvija", istakao je Nikodijević.

Na sednici gradskog parlamenta, kako je dodao, razgovaralo se i o drugim važnim stvarima koje treba u budućnosti da srede saobraćaj i prostor i pokažu pravce razvoja Beograda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track