NOĆ U BEOGRADU U ZNAKU LEKARSKIH INTERVENCIJA: Majka naglo zakočila, dečak (4) lakše povređen
Foto: Dragana Udovičić

Promena vremena teška za srčane bolesnike i astmatičare

NOĆ U BEOGRADU U ZNAKU LEKARSKIH INTERVENCIJA: Majka naglo zakočila, dečak (4) lakše povređen

Beograd -

Noćas je u Beogradu ekipa Hitne pomoći intervenisala ukupno 134 puta, od čega 24 puta na javnom mestu, mahom zbog problema srčanih bolesnika i astmatičara, a povećan je i broj poziva psihijatrijskih pacijenata koji reaguju na svaku veću promenu vremena, izjavila je portparolka Hitne pomoći, dr. Nada Macura.

Prema njenim rečima, tokom noći su se dogodile četiri saobraćajne nesreće u kojima niko nije teže povređen.

Oko 21 sat uveče, ekipa je ukazala pomoć trogodišnjem dečaku na licu mesta, koji nije zadobio ozbiljne povrede kada je njegova majka naglo zakočila. Dete je zbrinuto na licu mesta.

Posle 22 h, na Ibarskoj magistrali došlo je do saobraćajnog udesa u kojem su povređene četiri osobe, starosti od 13 do 38 godina, bez težih povreda.

Muškarac starosti oko 60 godina, zadobio je povrede glave u udesu u ulici Vojvode Stepe, rano jutros oko 4:30, a ekipa Hitne pomoći ga je zbrinula na odelenju neurohirurgije.

U sudaru u ulici Kneza Miloša, došlo je do sudara u kojem je lakše povređena jedna osoba koja je prebačena u Urgentni centar.

Tokom jučerašnjeg dana, ekipa hitne pomoći intervenisala je ukupno 118 puta, od čega 31 put na javnom mestu, rekla je dr. Nada Macura.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track