NOĆ U BEOGRADU: Žena lakše povređena u saobraćajci!
Foto: Marina Lopičić

Hitna pomoć

NOĆ U BEOGRADU: Žena lakše povređena u saobraćajci!

Beograd -
Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 108 intervencija od kojih 14 na javnim mestima, a za protekla 24 sata ukupno 257 intervencija od kojih 67 na javnim mestima, precizirala je Macura

BEOGRAD - Žena stara oko 38 godina lakše je povređena u saobraćajnom udesu koji se dogodio oko 19.35 časova na uglu Sredačke ulice i Bulevara Kralja Aleksandra u Beogradu, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Ona je zadobila povredu istezanje vrata, a prevezena je u Urgentni centar, rekla je Macura.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 108 intervencija od kojih 14 na javnim mestima, a za protekla 24 sata ukupno 257 intervencija od kojih 67 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se najčešće obraćali srčani bolesnici i osobe sa hipertenzijom, istakla je portparol Hitne pomoći. U klinici za psihijatriju "Dr Laza Lazarević" pregledano je 19 pacijenata, od kojih je primljeno 10.

U ambulanti je pregledano devet pacijenata, a obavljene su i dve prinudne hospitalizacije, precizirala je Macura. Portparol Hitne pomoći je savetovala da se zbog hladnog vremena pričuvaju sve osobe koje imaju problem sa cirkulacijom i da bi cerebrovaskularni pacijenti trebalo da kontrolišu arterijski krvni pritisak.

Macura je poručila da je potrebno biti oprezan u fizičkim aktivnostima i da bi srčani bolesnici trebalo da budu adekvatno odeveni, a savetovala je i uzimanje toplih napitaka, voća i povrća i provetravanje prostorija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track