O SARADNJI BEOGRADA I TEHERANA: Siniša Mali razgovarao sa iranskim ambasadorom
Foto: Beoinfo

Razmatrane bilateralne posete

O SARADNJI BEOGRADA I TEHERANA: Siniša Mali razgovarao sa iranskim ambasadorom

Beograd -
Gradonačelnik Beograda i ambasador Irana su se saglasili da bi dva glavna grada mogli biti predvodnici i jedan od glavnih nosilaca bilateralne saradnje između dve zemlje

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se danas sa ambasadorom Irana u Srbiji Mađidom Fahimpurom sa kojim je razgovarao o mogućnostima saradnje Beograda i Teherana.

Oni su se saglasili da bi dva glavna grada mogli biti predvodnici i jedan od glavnih nosilaca bilateralne saradnje između dve zemlje, navodi se u saopštenju Grada.

Mali i Fahimpur su razmatrali mogućnosti razmene bilateralnih poseta, sa gradonačelnicima dva glavna grada, kao i mogućnost realizacije nekih od konkretnih projekata.

Ambasador Fahimpur je predložio da za početak jedna delegacija mladih stručnjaka grada Beograda iz oblasti urbanizma, kulture, privrede i javnog prevoza poseti Teheran, što bi bila dobra priprema za susret dva gradonačelnika i eventualno bratimljenje dva grada.

Na taj način, gradovi bi razmenili iskustva, ali bi se stvorila i osnova za realizaciju nekih od konkretnih projekata. Gradonačelnik i ambasador su takođe razmatrali mogućnost postavljanja spomenika znamenitim ličnostima dva naroda u Beogradu i Teheranu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track