OD 1. SEPTEMBRA: Grad će dotirati upis dece i u privatne vrtiće
Foto: Zorana Jevtić

Ista cena kao i u državnom

OD 1. SEPTEMBRA: Grad će dotirati upis dece i u privatne vrtiće

Beograd -
Članica Gradskog veća Tanja Popović je objasnila da su za prijem dece akreditovana 54 privatna vrtića, a grad će, kao i kada je reč o državnom, učestvovati u plaćanju sa 80 odsto

BEOGRAD - Roditelji čija deca ne budu upisana u državni vrtić, moći će od 1. septembra svoje mališane da upišu u privatno obdanište, po približnoj ceni kao u državnoj ustanovi, izjavila je danas članica Gradskog veća Tanja Popović.

Kako je objasnila gostujući u jutarnjem dnevniku RTS-a, za prijem dece akreditovana su 54 privatna vrtića, a grad će, kao i kada je reč o državnom, učestvovati u plaćanju sa 80 odsto.

"Dete koje bude mna listi čekanja u državnom moći će od 1. septembra da ode u privatni vrtić... Ekonomska cena u državnim vrtićima je 27.700 dinara, od čega 80 odsto palća grad, odnosno 22.160 dinara. Tako će biti i u privatnim, grad će plaćati 22.160 dinara, a roditelji razliku.

Cena će biti slična u privatnim i državnim vrtićima, tako da će za roditelje cena isto biti oko 5.500 dinara", objasnila je Popović.

Članica Gradskog veća dodala je da je roditeljima na raspolaganju 8.500 mesta u državnim vrtićima, oko 1.700 u privatnim, dok postoji mogućnost da, ukoliko Sekretarijat za socijalnu zaštitu to odobri, bude obezbeđeno još 20 odsto mesta.

"Za samo godinu dana smanjili smo listu čekanja za 1.500 mesta i nadam se da do kraja mandata više nećemo imati liste čekanja, da ćemo svu decu moći da upišemo", rekla je Popović.

Prema njenim rečima tome će doprineti i vrtić u naselju Stepa Stepanović koji bi trebalo da bude otvoren u maju."Vrtić u naselju Stepa Stepanović je završen. Čeka se da se završi konkurs za prijem zaposlenih. Očekujemo da će u maju biti otvoren. Tu će biti primljeno oko 100-200 dece", istakla je Popović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track