ODATA POČAST SRPSKIM HEROJIMA: Obeležena godišnjica smrti vojvoda Živojina Mišića i Petra Bojovića
Foto: Beoinfo

Položeni venci

ODATA POČAST SRPSKIM HEROJIMA: Obeležena godišnjica smrti vojvoda Živojina Mišića i Petra Bojovića

Beograd -

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović položio je danas na Novom groblju cveće na grobove vojvoda Živojina Mišića i Petra Bojovića i armijskog generala Pavla Jurišića Šturma u okviru državne ceremonije povodom obeležavanja godišnjice njihove smrti.

On je podsetio da Grad Beograd, Vlada Srbije i Vojska Srbije svake godine u ovo vreme odaju počast srpskim velikanima i herojima, koji su se borili da bi Srbija bila samostalna i nezavisna zemlja, piše u saopštenju Sekretarijat za informisanje Gradske uprave.

Mladenović je rekao da je njihov zalog za budućnost toliko veliki da najmanje što možemo je da se u ovim danima setimo njihovog dela i svega onog što su svojim patriotizmom, rodoljubljem i zalaganjem za slobodu ostavili svom potomstvu.

"Večna im slava i hvala i nadam se da ćemo barem delić toga kako su oni živeli, radili i borili se za svoju zemlju znati da ponovimo i očuvamo Srbiju samostalnom i slobodnom", istakao je Mladenović.

Vence su povodom obeležavanja godišnjice smrti heroja Prvog svetskog rata položili i pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Milan Popović, delegacija Vojske Srbije koju je predvodio načelnik Generalštaba Ljubiša Diković, kao i delegacije Društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije do 1918.godine, Saveza udruženja potomaka ratnika Srbije od 1912.do 1920. godine i druga patriotska udruženja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track