ONE SU PREPLAVILE BEOGRAD, GRAĐANI OPREZ: Na ovim lokacijama u gradu ima najviše zmija
Foto: Marina Lopičić

ONE SU PREPLAVILE BEOGRAD, GRAĐANI OPREZ: Na ovim lokacijama u gradu ima najviše zmija

Beograd -

BEOGRAD - Čini se da je u Beogradu ovog leta zmija više nego ikada ranije. Građani su prijavljivali njihovu prisutnost na raznim gradskim lokacijama, među kojima su Novi Beograd, naselje Stepa Stepanović, Bubanj potok.

Stručnjaci navode da strah od zmija ne spada u primarne strahove već je stečen usled nekog događaja ili sugestije okoline. Bitno je da imate na umu da one neće nauditi ako ih ne dirate.

Na Novom Beogradu, ispred stambene zgrade, građani su organizaciji „Animal rescue Serbia”, prijavili da su na travnjaku uhvatili zmiju.Stanovnici naselja Stepa Stepanović su na poljani koja je predviđena za izgradnju vrtića, primetili najezdu zmija.

Zmije u naselju Stepa Stepanović

– Postoji ogromna zelena površina, na kojoj su nam obećali da će se izgraditi vrtić. Međutim, ni ove godine se niko ne bavi uređenjem iste, a mi ne možemo pošto se pojavio veliki broj zmija. Ove godine trava je ogromna, a korov je zavladao velikim delom naselja. Veliki problem su razne životinje koje se u tako viskoj travi razmnožavaju, od kojih su najopasnije zmije – kažu stanari beogradskog naselja.

Gmizavci na Bubanj Potoku

Ogroman broj zmija se pojavio i na Bubanj potoku. Kada je došlo do izmeštanja naplatne rampe, kopanjem je poremećeno i njihovo stanište, i zmije su izmilile u velikom broju.

– Morali smo da izmestimo naplatnu rampu na Bubanj potoru, kako bismo iskopali temelje za novi objekat. Duboko ispod zemlje je bilo stanište zmija, a one su se sada razmilile po celom reonu. Da bismo videli koliko ih zaista ima, palili smo krpu i bacali u rupu, ogroma broj zmija je izmilio – rekao je radnik.

Ipak, treba da se napomene da ove zmije nisu opasne. Da otrovnica nema u Beogradu naglasio je herpetolog, Rastko Ajtić.

(Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track