JOVIČIĆ: Osnovati fond za mlade talente
Foto: Nemanja Pančić

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke

JOVIČIĆ: Osnovati fond za mlade talente

Beograd -
Odbornici i članovi Gradskog veća iz SNS pokrenuće inicijativu da grad Beograd osnuje Fond za mlade talente, naglasio je Jovičić

BEOGRAD - Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini grada Beograda Aleksandar Jovičić saopštio je danas da će odbornici ove stranke, zajedno sa članovima Gradskog veća, pokrenuti inicijativu za formiranje Fonda za mlade talente grada Beograda, koji bi trebalo da počne sa radom 1. januara 2016. godine.

"Odbornici i članovi Gradskog veća iz SNS pokrenuće inicijativu da grad Beograd osnuje Fond za mlade talente", naglasio je Jovičić.

"Odluku da pokrenemo ovu inicijativu", kako je objasnio Jovičić, "doneli smo posle pomoći koju je gradski menadžer grada Beograda Goran Vesić kada je talentovanoj Jovani Savić obezbedio novu violinu i stipendiju od svoje plate".

Ističući da je Vesićev čin "plemenit", ali da nije dovoljan da se sistemski reši problem, Jovičić je ocenio da "tako treba da se ponašaju svi članovi SNS koji su na vlasti".

"Isuviše talentovane dece u Srbiji nema stipdendiju, pomoć da otputuju na takmičenja ili pomoć da kupe instrumente...", ukazao je Jovičić.

"Zato smo odlučili da pokrenemo inicijativu za osnivanje Fonda za mlade talente. Osnivač Fonda za mlade talente bi bio grad Beograd", najavio je Jovičić.

Prema njegovim rečima, "sredstva potrebna za rad Fonda obezbedjivala bi se tako sto bi manji deo sredstava, kao i uslove za rad Fonda, obezbedio grad Beograd, a veći deo sredstava društveno odgovorne kompanije i pojedinci koji bi uplaćivali donacije iz kojih bi se stipendirana talentovane deca".

Sredstva kojim bude raspolagao Fond bi se delila jednom godišnje na javnom konkursu, a odluku bi donosila nezavisna komisija sastavljena od uglednih javnih ličnosti, precizirao je Jovičić.

Fond bi trebalo da počne sa radom 1. januara 2016. godine, dodao je Jovičić,što znači da će mnoga talentovana deca moći da računaju na stipendije ili pomoć za odlazak na velika takmičenja na kojima ne predstavljaju samo sebe, već i Beograd, i Srbiju.

"Očekujemo da nadležni organi Skupštine grada prihvate ovu inicijativu i zajedno uradimo veliki korak koji je važan za talentovanu decu Srbije, zaključio je Jovičić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track