PANIKA U AUTOBUSU, RADNICI EPS PREPALI PUTNIKE: Prekaljeni šverceri otkucali karte!
Foto: Dado Djilas

Nova igra u gradu- ima li kontrolora?

PANIKA U AUTOBUSU, RADNICI EPS PREPALI PUTNIKE: Prekaljeni šverceri otkucali karte!

Beograd -
Službena lica EPS-a unela su pravu paniku među uvek budne putnike. Autobusom je počelo opšte pištanje validatora

Poslednjih sedmica se često događalo da komunalci prestupnike bez karte izvlače iz prevoza, a neretko se dešavaju i fizički obračuni sa putnicima!

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je, zbog toga, šestog aprila istupio pred građane sa najavom da će „komunalna policija biti izmenjena iz korena“, pod čime je podrazumevao da će biti pooštreni konkursi za primanje u službu, a da će svi njeni pripadnici ići na psihološke testove.Ipak, u prilog tome da je gradska vlast svesna grešaka koje je počinila, govori i činjenica da je od toga da je donedavno bilo nemoguće ne naleteti na kontrolu u prevozu. Situacija danas je takva da je prosto nemoguće pronaći nekog kontrolora, čak i na najfrekventnijim linijama.

Foto: Kurir/Nebojša Mandić
Foto: Kurir/Nebojša Mandić

Ekipa dnevno.rs provela je u gradskom prevozu dobar deo tog istog dana kada je gradonačelnik izdao saopštenje, kako bi utvrdili pravo stanje na terenu. Avantura “pronađi kontrolu” započeta je u Bloku 45 na Novom Beogradu, odakle su autobusom 95 otišli do Pančevačkog mosta. Gužva standardna za ovu liniju nije uključivala nijednog kontrolora niti komunalca, a tokom cele vožnje se, istini za volju, veoma retko čulo očitavanje karata.

Kod zgrade novobeogradske opštine odlučili su da pređu Gazelu osamnaesticom, ubeđeni da će ih makar tu poslužiti sreća, budući da je ekipa kontrolora u Kumodraškoj ulici redovna pojava. Međutim, od njih tog dana nije bilo ni traga ni glasa.

Putnici na toj liniji kažu da kontrolore nisu viđali u poslednje vreme.- Kontrolu nisam videla sigurno tri meseca, a redovna sam u osamnaestici. Svakodnevno prolazim ovu rutu više puta dnevno i zaista se ne sećam kada sam naletela na njih. Moram da vam priznam da ovog meseca nisam uplatila Bus plus baš iz tog razloga. Nadam se da me sad neće poterati maler, rekla je jedna putnica u srednjim godinama.

Ostaje da se vidi da li je gradska vlast zaključila da je nemoguće doakati švercerima, ili je u pitanju zatišje pred buru u kome se kontrolori i komunalni policajci spremaju i obučavaju za nove tehnike “odbrane” gradskog prevoza.

(Dnevno.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track