PETRONIJEVIĆ: Odluka o letnjim baštama na sledećoj sednici Skupštine grada
Foto: Beoinfo

Formirana radna grupa

PETRONIJEVIĆ: Odluka o letnjim baštama na sledećoj sednici Skupštine grada

Beograd -
Sada će naknada biti umanjena za celih 50 odsto, ali će morati da je plaćaju svi, čime će biti uspostavljen fer odnos koji će biti strogo kontrolisan od nadležnih organa, rekao je član Gradskog veća Dragomir Petronijević

BEOGRAD - Član Gradskog veća Dragomir Petronijević izjavio je da je formirana radna grupa koja je sačinila predlog odluke za smanjenje naknade za otvorene bašte u Beogradu, koja će se naći na prvoj sledećoj sednici Skupštine grada.

On je povodom ove inicijative Gradskog odbora SNS-a rekao da će naknada biti umanjena za celih 50 odsto, ali će morati da je plaćaju svi.

– Prošla gradska vlast napravila je neprirodan ambijent za poslovanje ugostitelja, praktično ih terajući u „sivu zonu” i na izbegavanje plaćanja svojih obaveza. Sada će naknada biti umanjena za celih 50 odsto, ali će morati da je plaćaju svi, čime će biti uspostavljen fer odnos koji će biti strogo kontrolisan od nadležnih organa. Podsetiću da smo ugostiteljima ostavili i period od godinu dana da se prilagode propisima koji se tiču izgleda bašta koje je u ranijem periodu donela Skupština grada i da je do početka njenog sprovođenja preostalo još šest meseci. To sve govori da imamo potpuno razumevanje za probleme u poslovanju beogradskih ugostitelja i da želimo da im izađemo u susret. Naravno, ovaj proces je dvosmeran i očekujemo da posle svega što će Grad Beograd učiniti i privrednici pokažu odgovornost u poštovanju svojih obaveza. Ako se svi budemo pridržavali onoga šta nam je obaveza, ambijent za poslovanje u glavnom gradu biće mnogo povoljniji – rekao je Petronijević, naglasivši da je Grad Beograd otvoren i za sve druge inicijative i predloge.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track