POLOŽENI VENCI: Obeleženo 100 godina od herojske odbrane Beograda
Foto: Beoinfo

Spomen-kosturnica branilaca

POLOŽENI VENCI: Obeleženo 100 godina od herojske odbrane Beograda

Beograd -
Ovaj dan ima posebnu ulogu i težinu u istoriji Beograda. Na današnji dan, pre 100 godina, mnogi Beograđani i srpski narod stali su u odbranu grada, svog dostojanstva i svoje nacije

BEOGRAD - Stevo Tatalović, član Gradskog veća, povodom stogodišnjice odbrane Beograda u Prvom svetskom ratu položio je danas na Novom groblju venac na Spomen-kosturnicu branilaca Beograda 1915. godine.

– Ovaj dan ima posebnu ulogu i težinu u istoriji Beograda. Na današnji dan, pre 100 godina, mnogi Beograđani i srpski narod stali su u odbranu grada, svog dostojanstva i svoje nacije. U toj borbi oni su pokazali ko su i zato, uz zahvalnost njima, za budućnost Beograda i Srbije ovaj dan treba, mora i hoćemo uvek da obeležavamo. Na taj način odajemo poštu herojima, a sebi trasiramo put za budućnost. Hvala im za najvredniju žrtvu koju su podneli u odbrani Beograda – rekao je Stevo Tatalović.

Član Gradskog veća je nakon toga položio venac i na grob majora Dragutina Gavrilovića na Novom groblju. Vence su položili predstavnici Saveza potomaka ratnika Srbije od 1912. do 1920. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja