POSTIGNUT SPORAZUM: Prekinuta blokada puta kod Avale
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Nisu imali vode

POSTIGNUT SPORAZUM: Prekinuta blokada puta kod Avale

Beograd -
Meštani podavalskih naselja prestali su sa protestom oko 21.30. Generalni direktor Beogradskog vodovoda i kanalizacije Svetozar Veselinović naveo je da je problem bio što su meštani donjeg dela naselja nenamenski trošili vodu pa je nije bilo dovoljno za celo naselje

BEOGRAD - Preduzeće "Beogradski Vodovod i kanalizacija" postiglo je večeras dogovor sa meštanima podavalskog naselja Zuce, koji su protestovali i blokirali Kragujevački put, zbog čestih nestanaka vode, da će uspostaviti ravnomerno snabdevanje vodom gornjeg i donjeg dela naselja u trajanju od po 12 sati dnevno, saopštila je informativna služba Grada Beograda.

Kako se navodi u saopštenju, meštani podavalskih naselja prestali su sa protestom oko 21.30. Generalni direktor "Beogradskog vodovoda i kanalizacije" Svetozar Veselinović naveo je da je problem bio što su meštani donjeg dela naselja nenamenski trošili vodu pa je nije bilo dovoljno za celo naselje.

On je najavio da će to preduzeće predložiti Skupštini grada da se hitno izmene propisi o komunalnom redu kako bi se stvorili uslovi za one koji pri visokim temperaturama nenamenski troše vodu. Kako je ranije agenciji Beta nezvanično potvrđeno u Ministarstvu unutrašnjih poslova danas je bio blokiran i deo autoputa.

U Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP) ranije su potvrdili da je do blokade saobraćaja došlo kod ulaska u naselje Zuce oko 17 sati, zbog čega gradski i prigradski saobraćaj u tom delu grada uopšte nije funkcionisao.

Prema pisanju medija, pojedina podavalska naselja nemaju vodu već sedam dana, a preduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija" je danas apelovalo na stanovništvo da vodom iz vodovoda ne zaliva useve i zelenilo, da ne puni bazene i ne rashlađuje pločnike, jer u pojedinim rubnim područjima Beograda već ima poremećaja u snabdevanju vodom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track