POTPISAN UGOVOR: GSP nabavlja još 10 solo, a na čekanju još 30 duplih autobusa
Foto: Marina Lopičić

Za šest meseci na ulicama grada

POTPISAN UGOVOR: GSP nabavlja još 10 solo, a na čekanju još 30 duplih autobusa

Beograd -

BEOGRAD - U prostorijama Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd" danas je potpisan ugovor o isporuci 10 novih niskopodnih autobusa koji će se na ulicama Beograda naći za šest meseci.

Ugovor su potpisali direktor "Ikarbusa" Aleksandar Vićentijević i direktor GSP Željko Milković, a potpisivanju je prisustvovao i pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević.

Novi niskopodni autobusi mogu da prime 100 putnika, klimatizovani su, poseduju video nadzor, bežični internet, sistem za automatsko brojanje putnika, rampe za osobe sa invaliditetom.

Milosavljević je nakon potpisivanja ugovora rekao medijima da je vrednost ugovora 1,9 miliona evra, čime se nastavlja kontinuitet započetog procesa obnove voznog parka GSP-a.

- Krenuli smo u prethodnom periodu sa obnovom voznog parka gde je tokom prošle godine nabavljeno 30 solo autobusa, u martu je potpisan ugovor za nabavku još 20, a dinamika isporuke biće sukcesivna, deset u septembru i deset u novembru - naglasio je Milosavljević.

Milosavljević je rekao da će tokom ove godine biti pokrenuta još jedna nabavka za 30 novih zglobnih autobusa, čime će biti zaokružena kupovina vozila planirana za ovu godinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track