OBRENOVAC: Lokalizovan požar na fami, nema opasnosti od širenja
Foto: Dado Đilas

Obezbeđena hrana za životinje

OBRENOVAC: Lokalizovan požar na fami, nema opasnosti od širenja

Beograd -
Vatrogasne ekipe koje su upućenje na gašenje celu noć su se borile sa vatrenom stihijom kako bi ugasili upaljenu senaru

OBRENOVAC - Na Farmi krava "Mladost" u Obrenovcu od juče popodne gori više od 100 tona sena, a velikim naporima vatrogasaca požar je u ranim jutarnjim satima lokalizovan i u toku je dogašivanje.

Na mestu požara i dalje se nalaze vatrogasne ekipe iz Obrenovca i Košutnjaka, a u pomoć poslati su i vatrogasci iz Termoelektrane Nikola Tesla, kao i jedna cisterna vode, rečeno je portalu Kurira u MUP Srbije.

- Najbitinije je da je požar lokalizovan i da nema opasnosti njegovog širenja. U toku je dogasivanje zapaljenih bala sena, a angažovana je i mehanizacija kako bi se uklonila urušena konstrukcija i uklonilo seno, rekli su u MUP-u.

Plamen je primećen juče oko 13 sati kada se zapalila senara sa 500 bala sena. Na mesto požara prva je stigla vatrogasna ekipa iz Obrenovca, a u pomoć su im upućene i ekipe sa Zvezdare i Železnika.

Vatra je izbila na samo 200 metara od štala u kojima se nalazi 950 goveda, kojima ne preti opasnost.

Dr Dragan Milivojčević, direktor Poljoprivrednog kombinata "Dragan Marković" u Obrenovcu u čijem sastavu je Farma krava "Mladost", potvrdio je da životinje nisu ugrožene, niti ima povređenih među zaposlenima, ali da preti opasnost zbog manjka hrane, pa je uputio apel svima koji mogu da pomognu da se obezbedi hrana za goveda u narednim danima.

Za sutra je obezbeđeno seno, kao prva pomoć, iz PKB Korporacije iz Padinske skele, ali su naredni dani kritični, jer gore celokupno zalihe hrane za krave, naveo je Milivojčević.

Na farmi ima 400 krava muzara i 550 podmlatka, ukupno 950 goveda.

Struja je nestala pošto su pregorele dve trafostranice, ali nisu igroženi ni ljudi, ni životinjre.Za sada nije poznato šta je uzrok požara, tim pre što je zemlja vlažna, a sunce nije bilo tako jako da bi došlo do samozapaljivanja sena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track