PREDAVANJE ŠKOLARCIMA NA ZVEZDARI: Komunalni policajci osnovce učili komunalnom redu
Foto: Beoinfo

Društvena odgovornost

PREDAVANJE ŠKOLARCIMA NA ZVEZDARI: Komunalni policajci osnovce učili komunalnom redu

Beograd -
Komunalna policija će svoju edukaciju usmeriti ka najmlađima, ali i ostalom stanovništvu, kako bi svi zajedno održavali komunalni red u Beogradu, ukazao je načelnik Komunalne policije grada Berograda Nikola Ristić

BEOGRAD - Predavanje o komunalnom redu održano je danas u Osnovnoj školi "Ćirilo i Metodije" na Zvezdari, a o njemu su učenike od prvog do četvrtog razreda upoznali komunalni policajci, saopšteno je iz Gradske uprave grada Beograda.

Predavanju su prisustvovali načelnik Komunalne policije grada Berograda Nikola Ristić sa saradnicima i zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović.

Ristić je najavio da je predavanje jedno u nizu koje će pripadnici Komunalne policije održati u beogradskim osnovnim i srednjim školama.

"Cilj nam je da našu delatnost približimo Beograđanima. Shodno planovima i obavezama, Komunalna policija će svoju edukaciju usmeriti ka najmlađima, ali i ostalom stanovništvu, kako bi svi zajedno održavali komunalni red u Beogradu", ukazao je Ristić.

On je ocenio da će najavljeno povećanje broja komunalnih policajaca u Beogradu povećati efikasnost te službe, s obzirom na veću prisutnost na terenu.Oni će se, kako je najavio, i dalje bazirati na preventivnom delovanju, ali će i kažnjavati najupornije prekršioce komunalnog reda.Andrea Radulović je rekla da je na Gradu Beogradu da maksimalno odgovori na zahteve građana, od održavanja zelenih površina, pa do održavanja reda u vrtićima i školama.

"Kao društveno odgovorna vlast, bitno nam je da uspostavimo bolji komunalni red nego što je on bio u prethodnom periodu, zbog čega bih pozvala građane da nam ukažu na probleme sa kojima se suočavaju u svojim opštinama, delovima grada ili ulici, kako bi naša prestonica bila na nivou kakav i zaslužuje", ukazala je Radulovićeva.

Direktorka OŠ "Ćirilo i Metodije" Manuela Ilić zahvalila je pripadnicima Komunalne policije Beograda što su danas održali edukativno predavanje za najmlađe učenike te škole.

"Uloga Komunalne policije je veoma bitna, s obzirom na opasnosti sa kojima se svakodnevno suočavaju mališani te, ali i drugih obrazovnih ustanova u Beogradu", rekla je Ilićeva.

"Mi smo se već suočavali sa problemom pasa lutalica oko škole, zbog čega smo kontaktirali Komunalnu policiju i druge nadležne gradske službe, a današnje predavanje je nastavak uspešne saradnje", zaključila je Ilićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track