PRIHVATILI PREDLOG NAPREDNJAKA: DSS deo vlasti na Vračaru, u koaliciji i SPS i LDP
Foto: Kurir/Milica Jeremić

Pao dogovor

PRIHVATILI PREDLOG NAPREDNJAKA: DSS deo vlasti na Vračaru, u koaliciji i SPS i LDP

Beograd -

Šef odborničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" u skupšštini opšštine Vračar Uglješa Mrdić izjavio je da je ta lista jutros potpisala koalicione sporazume o formiranju većine sa SPS, DSS i LDP.

"Postignuti dogovor o odborničkoj većini omogućava da se danas popodne izaberu predsednik opštine i ostali organi vlasti na Vračaru", rekao je Mrdić.

On je naveo da je izborna lista oko SNS, koja ima najviše odbornika u Skupštini gradske opštine Vračar, postigla tokom jutra politički dogovor i potpisala koalicione sporazume o formiranju većine sa Socijalističkom partijom Srbije, Demokratskom strankom Srbije i Liberalno demokratskom partijom.

Mrdić je rekao da ta koalicija ima 23 odbornika od 45 koliko ih ima u Skupšštini opšštine Vračar.

"To znači da će Vračar imati demokratski izabranu vlast i da na ovoj opštini neće biti vanrednih izbora", rekao je Mrdić.

Mrdić se zahvalio svim strankama koje su formirale skupšštinsku većinu na Vračaru i poručio da je "odgovornost za vođenje opšštine zajednička i da je veoma važžna činjenica da će novu vlast na Vračaru činiti većinom stranke koje su na vlasti u gradu i Republici".

Prema njegovim rečima "to znači da će opšština moći da se uspeššno razvija i da će biti sprovedeni važni infrastrukturni projekti u korist građanki i građana Vračara".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track