PROTEST U PRVOJ GIMNAZIJI: Đaci ne daju da legendarni profesor ode u penziju!
Foto: Facebook

Penzionisan

PROTEST U PRVOJ GIMNAZIJI: Đaci ne daju da legendarni profesor ode u penziju!

Beograd -
Posle konsultacija sa direktorom protest je okončan, a učenici su peticiju sa više od 600 potpisa za Ćulumov ostanak u školi odneli u Ministarstvo prosvete

BEOGRAD - Učenici Prve beogradske gimnazije protestovali su u dvorištu škole kako bi pružili podršku razrednom starešini Mihajlu Ćulumu, koji je odlukom rukovodstva škole penzionisan.

Posle konsultacija sa direktorom protest je okončan, a učenici su peticiju sa više od 600 potpisa za Ćulumov ostanak u školi odneli u Ministarstvo prosvete.

Đaci su se oštro protivili odluci o njegovom penzionisanju i putem društvenih mreža su se ogranizovali kako bi učinili sve što mogu da zadrže omiljenog profesora o kome su ispisani i brojni novinski članci.

Profesor kaže da je dirnut gestom svojih učenika, ali ih je pozvao da se vrate na časove jer je učenje, kako ističe, njihov posao.

- U svim školama u kojima sam radio, đaci su me voleli i ja sam voleo njih. Šta god bude moralo, neka se dogodi, ali samo molim da to ne ostavlja ožiljke na deci - navodi Ćulum.

(EPK/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track