RADNO VREME ZA PRAZNIK: Za Sretenje prodavnice radiće po nedeljnom rasporedu
Foto: Thinkstock

Dan državnosti Srbije

RADNO VREME ZA PRAZNIK: Za Sretenje prodavnice radiće po nedeljnom rasporedu

Beograd -
BEOGRAD - Na Sretenje, Dan državnosti Srbije, zanatski, trgovinski i ugostiteljski objekati na teritoriji grada Beograda radiće prema posebnom rasporedu.

U nedelju, 14. februara, dežurne prodavnice moraju da rade najmanje od devet do 12 sati, u ponedeljak 15. februara ti objekti mogu biti zatvoreni, a u utorak, 16. februara, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od devet do 12 sati, navedeno je u saopštenju Sekretarijata za privredu.

Na Sretenje, 15. i 16. februara, nespecijalizovane radnje u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambenog asortimana i posebni trgovinski objekti mogu biti zatvoreni.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje u vremenu od šest do 20 sati, piše u saopštenju.

Kako se dodaje, dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika rade, dužni su da raspored radnog vremena istaknu na vidnom mestu, najmanje tri dana pre dana državnog praznika.

Svi trgovinski i zanatski objekti za vreme pomenutog državnog praznika mogu biti otvoreni i raditi duže od navedenog radnog vremena.

U dane kada se praznuje Sretenje ugostiteljski objekti koji se nalaze u stambenim zgradama mogu raditi najduže do ponoći i emitovati muzički program do 23 sata. Ostali ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića u stambenim zgradama mogu raditi 24 casa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track