ROK DO 5. JULA: Konkurs za izgled spomenika stradalima u sukobima 90-ih
Foto: Marina Lopičić

Na Ušću

ROK DO 5. JULA: Konkurs za izgled spomenika stradalima u sukobima 90-ih

Beograd -
Rok za objavljivanje rezultata konkursa je 1. avgust. U roku od 15 dana po objavljivanju rezultata konkursa biće organizovana izložba svih pristiglih radova

BEOGRAD - Skupština grada Beograda raspisala je danas javni konkurs za likovno, arhitektonsko i urbanističko rešenje spomenika "Srpskom narodu i građanima Srbije stradalim za otadžbinu u oružanim sukobima od 1990. godine na prostoru bivše Jugoslavije".

Spomenik će, kako je objavljeno na sajtu Skupštine grada, biti postavljen na mestu "Večnog plamena" u Parku prijateljstva na Ušću. Zadatak konkursa je idejno i likovno rešenje spomenika i idejno arhitektonsko i urbanističko rešenje spomeničkog prostora.

Odluku o podizanju spomenika donela je Skupština grada 25. februara ove godine. Konkursna komisija će, kako se navodi, birati tri idejna rešenja koja će nagraditi sa 600.000, 400.000 i 200.000 dinara.

Radovi se predaju u Muzeju istorije Jugoslavije od 3. do 5. jula od 10 do 13 sati. Rok za objavljivanje rezultata konkursa je 1. avgust. U roku od 15 dana po objavljivanju rezultata konkursa biće organizovana izložba svih pristiglih radova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja