SEDNICA GRADSKE SKUPŠTINE: Veselinović više nije direktor Vodovoda, javna rasveta i pre 21 čas
Foto: Marina Lopičić

Odbornici u klupama

SEDNICA GRADSKE SKUPŠTINE: Veselinović više nije direktor Vodovoda, javna rasveta i pre 21 čas

Beograd -

Odbornici Skupštine grada Beograda počeli su danas sa oko 30 minuta zakašnjenja sednicu gradskog parlamenta.

Svetozar Veselinović podneo je ostavku na mesto direktora JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", kako je rekao "iz ličnih razloga pošto je krajem 2015. ispunio uslove za penziju". Za vd direktora "Vodovoda", na period do godinu dana, imenovan je Dragan Đorđević.

Poslanici su usvojili i odluku po kojoj JKP "Javno osvetljenje", u vanrednim okolnostima, može da pali i gasi javnu rasvetu i van kalendara. To znači da neće biti striktno zacrtano da se u periodu od 11. juna do 11. jula svetla na gradskim ulicama pale tek u 21 čas.

Odbornici Skupštine Beograda usvojili su danas 38 predloga odluka o izradi planova detaljne regulacije za više gradskih i prigradskih područja, uključujući komplekse aerodroma Nikola Tesla, preduzeća BIP i sportskog centra Zvezdara.

Gradski urbanista Milutin Folić je izjavio da se izmenom odluke o komunalnom redu uvodi novina - katalog urbane opreme i dodao da će grad biti podeljen na šest zona koje imaju svoje kulturne, arhitektonske i istorijske specifičnosti.

Novina je i da u centralnoj zoni neće biti dozvoljeno postavljanje bilborda.

Folić je istakao da će grad kroz legalnu gradnju dobiti lepši izgled i novac od naknade za građevinsko zemljište, a cilj je da se sva gradnja sistematizuje.

(Blic/Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja