(FOTO) SINIŠA MALI: Do kraja 2015. Beograd dobija pet novih vrtića
Foto: Tanjug

Otvaranje obdaništa u selu Stubline

(FOTO) SINIŠA MALI: Do kraja 2015. Beograd dobija pet novih vrtića

Beograd -
Time bi trebalo da prepolovimo liste čekanja i idemo ka cilju koji smo obećali da za tri godine takvih listi i ne bude", kazao je Mali
1 / 4 Foto: Tanjug

OBRENOVAC - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da bi glavni grad do kraja godine trebalo da dobije ukupno pet novih vrtića u kojima će biti smešteno oko 1.000 dece.

"Time bi trebalo da prepolovimo liste čekanja i idemo ka cilju koji smo obećali da za tri godine takvih listi i ne bude", kazao je Mali novinarima u Obrenovcu na otvaranju vrtića "Zvončica" u Stublinama.

Gradonačelnik je naveo da otvaranje vrtića i fiskulturne sale u Prvoj obrenovačkoj osnovnoj školi nije deo obnove nakon prošlogodišnjih poplava, već deo ranije planiranih razvojnih programa.

U Prvoj obrenovačkoj Osnovnoj školi danas je otvorena fiskulturna sala na koju je ta obrazovna ustanova čekala 191 godinu, koliko postoji. Salu su otvorili premijer Srbije Aleksandar Vučić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, a tom činu prisustvovao je i ministar sporta Vanja Udovičić.

U izgradnju ovog objekta uloženo je 92,5 miliona dinara, a osim moderno opremljene sale, đačima su na raspolaganju svlačionice i tuš kabine.

U obrenovačkom selu Stubline otvoren je novi vrtić "Zvončica" čija je izgradnja počela 2012. godine, a inicijativa meštana pokrenuta je 2008. godine.

U obdaništu površine 1.700 metara kvadratnih moći će da boravi 200 dece. U izgradnju je uloženo 300 miliona dinara. Finansijer je grad Beograd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track