Siniša Mali: Potpisan protokol o izgradnji stanova za ugrožene porodice
Foto: Zorana

Sa predsednicima opština Obrenovac i Lazarevac

Siniša Mali: Potpisan protokol o izgradnji stanova za ugrožene porodice

Beograd -
Očekujemo da će najkasnije u novembru porodice imati obezbeđen krov nad glavom, naglasio je gradonačelnik Beograda

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, predsednici opština Obrenovac i Lazarevac i direktor Ekumenske humanitarne organizacije Vladislav Iviciak potpisali su danas protokol o izgradnji stanova za 21 socijalno ugroženu porodicu u Obrenovcu i 16 porodica u Lazarevcu.

Mali je rekao i da će izgradnja stanova za socijalno ugrožene porodice, koji su pre poplava živeli u nehigijenskim uslovima, krenuti u narednih nekoliko nedelja, navodi se u saopštenju Grada Beograda. Beograd će zajedno sa opštinama obezbediti sve što je neophodno, infrastrukturu i zemljište, a donatori će obezbediti novac za stanove.

Očekujemo da će najkasnije u novembru porodice imati obezbeđen krov nad glavom, naglasio je Mali. Mali je zahvalio Ekumenskoj humanitarnoj organizaciji koja je već obnovila 120 kuća na teritoriji opštine Obrenovac.

Prema njegovim rečima, polovinom maja se navršava godinu dana od prošlogodišnjih poplava i da je zbog toga današnje potpisivanje veoma važno. Posle godinu dana ponosan sam na sve što smo uradili u ove dve opštine, naročito na to što opština Obrenovac sada možda izgleda i bolje nego ranije.

Urađeni su i novi objekti, kao što je Centar za socijalni rad, koji će značajno doprineti kvalitetu života u ovoj opštini, rekao je Mali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track