SKUPŠTINA GRADA: Frižideri i vitirne odsada i u privremenim objektima
Foto: Beoinfo

Usvojen amandman

SKUPŠTINA GRADA: Frižideri i vitirne odsada i u privremenim objektima

Beograd -
BEOGRAD- Skupština Beograda usvojila je danas amandman koji dozvoljava da se frižideri i rashladne vitrine nalaze ispred kioska i manjih montažnih objekata u opštinama Vračar, Savski venac i Stari grad do 31. decembra 2016. godine, do kada je rok za zamenu kioska u tim opštinama.

Rok za postavljanje tipskih vitrina i konzervatora za sladoled u ostalih 14 beogradskih opština je 31. decembar 2018. godine. Gradski menadžer Goran Vesić objasnio je da je razlog za donošenje ovih odluka da se unificiraju montažni objekti i da se uredi grad.

On je naveo da je potrebno da gradonačelnik Beograda Siniša Mali do kraja godine usvoji Pravilnik na osnovu koga će objekti na teritoriji tri centralne opštine biti veličine do 10,5 metara kvadratnih, a da će u tu površinu biti uključeni i frižideri rashladne vitrine.

Vesić je rekao da će se Pravilnik koji treba da bude usvojen do kraja sledeće godine odnositi na ostalih 14 opština. Prema njegovim rečima, kiosci u ostalih 14 opština će biti podeljeni na dve grupe i biće manji po površini.

Odbornik Zoran Alimpić je kazao da su ove Odluke već dva puta menjane. On je ocenio da se sada opštine dele na dve grupe i da za centralne opštine važe druga pravila.

Alimpić je rekao da sumnja da će gradonačelnik imati dovoljno vremena za usvajanje ovih pravilnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track