SKUPŠTINA GRADA: Usvojen izveštaj o majskim poplavama
Foto: Beoinfo

Zahvala Vojsci i Gorskoj službi spasavanja

SKUPŠTINA GRADA: Usvojen izveštaj o majskim poplavama

Beograd -
Prema izveštaju, trijažu je prošlo ukupno 25.000 lica, a u objekte je prihvaćeno više od 12.000 osoba

BEOGRAD - Darko Glavaš, direktor „Beokoma”, podneo je na današnjoj sednici Skupštine grada zbirni izveštaj Gradskog štaba za vanredne situacije o vanrednoj situaciji tokom majskih polava.

Prema izveštaju, trijažu je prošlo ukupno 25.000 lica, a u objekte je prihvaćeno više od 12.000 lica.

U centrima za prihvat najveći broj jednovremeno prihvaćenih lica bio je 6.500 osoba. Najveći takav centar bio je u Hali 11 Beogradskog sajma, koji je bio potpuno opremljen potrebnim sredstvima, a prihvatni kapaciteti nalazili su se i u osnovnim školama na teritoriji Zemuna, Čukarice i Surčina. Konstatovano je veliko zalaganje i uspešan rad svih republičkih i gradskih organa, nadležnih kriznih štabova, kao i javnih i komunalnih preduzeća Grada na otklanjanju posledica poplava.

Istovremeno, konstatovano je i da se ovi napori moraju nastaviti i u budućem vremenu, kako bi se svim stanovnicima ugroženih područja obezbedili najbolji mogući uslovi za obnovu.

Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine grada, zahvalio je Vojsci Srbije, pripadnicima Policije, Gorske službe spasavanja, volonterima i svim gradskim i drugim službama i preduzećima koji su uložili sve napore da se što pre obavi evakuacija ugroženih, spasu ljudski životi i otklone posledice poplava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track