SLAVLJE KRALJEVSKOG REDA VITEZOVA: Evo povelja i priznanja za viteške podvige Vitez festa!
Foto: KRV

Svečanost u Skupštini grada

SLAVLJE KRALJEVSKOG REDA VITEZOVA: Evo povelja i priznanja za viteške podvige Vitez festa!

Beograd -
Viteštvo je osim žrtvovanja za tradiciju, duhovnost i samilost, žrtvovanje i za budućnost Srbije. Neophodno je da stanemo iza ove dve inicijative kako bi sačuvali budućnost Srbije - dodao je Kozarski.

U svečanoj sali Skupštine grada u organizaciji Kraljevskog reda vitezova dodeljene su povelje i priznanja istaknutim pojedincima i ustanovama koji su doprineli realizaciji Vitez festa, ali i koji su se posebno istakli u svojim oblastima delovanjaSrednja škola Artimedia i UMS škola za talente proizvedene su u Vitezove umetnosti, kao institucije koje postižu zavidne rezultate u obrazovanju mladih na ovom polju.

Predstavnik ove dve institucije, Boško Kozarski, obraćajući se zvanicama pozvao je sve prisutne na dva viteška podviga - donošenje „Tijaninog zakona“ i leks specijalisa kojim bi se onemogućilo zastarevanje u sudskim procesima koji se bave slučajevima krađa beba u porodilištima.

- Viteštvo je osim žrtvovanja za tradiciju, duhovnost i samilost, žrtvovanje i za budućnost Srbije. Neophodno je da stanemo iza ove dve inicijative kako bi sačuvali budućnost Srbije - dodao je Kozarski.

Osim Artimedije i UMS, priznanja su dobile i instirucije poput Privredne komore Beograda, TOB, RTS, ali zaslužni pojedinci kao što su naša košarkaška legenda Bratislav Bata Đorđević, protojerej stavrofor Radomir Popović i drugi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track