SNS: DS pljačkala građane, danas drži moralne lekcije
Foto: Zorana Jevtić

Reakcija Gradskog odbora

SNS: DS pljačkala građane, danas drži moralne lekcije

Beograd -
Građani pljačkašku vlast DS u Beogradu mogu samo da pamte po brojnim aferama, koje je teško i pobrojati. Njihova vladavina u glavnom gradu slobodno se može nazvati organizovanom pljačkom, piše u saopštenu Gradskog odbora SNS

BEOGRAD - Demokratska stranka nema pravo da govori Beograđanima bilo šta, pošto su članovi njihove stranke više od 10 godina pljačkali građane glavnog grada i pustošili budžet, kako bi u svoje dzepove stavili milione, poručio je danas Gradski odbor Srpske napredne stranke.

Reagujući na navode Gradskog odbora DS o protivzakonitom pokušaju JKP "Infostan" da od Beograđana otme novac stavkom u računu za plaćanje 200 dinara za osiguranje koja nije ugovorena, Gradski odbor SNS saopštava da upravo oni koji su učestvovali u lopovskim mahinacijama i koji su ispraznili džepove građana, kako bi napunili sopstvene, danas drže moralne lekcije.

"Građani pljačkašku vlast DS u Beogradu mogu samo da pamte po brojnim aferama, koje je teško i pobrojati. Njihova vladavina u glavnom gradu slobodno se može nazvati organizovanom pljačkom", piše u saopštenu Gradskog odbora SNS.

Navodi se i da su samo prilikom rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra, kada je tadašnja gradska vlast namestila tender, Beograđani oštećeni za više od 650 miliona dinara.

"Beograđani ne zaboravljaju ni lopovsku ugradnju podzemnih kontejnera gde su demokrate oštetile budžet JKP "Gradska čistoća" za 170 miliona dinara, kako bi sebi obezbedili lagodan život", saopštava Gradski odbor SNS.

Za repliku Terazija u Novom Beogradu, navod se, demokrate su od građana ukrali 114 miliona dinara, iako to "remek delo" od kartona nikada nije završeno, niti je ikada korišćeno.

"O šteti od više stotina miliona dinara koje su napravljene u preduzećima JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" i JKP „Beograd put" bolje i da ne govorimo", navode napednjaci i dodaju da demokrate nijedan projekat u Beogradu nisu pokrenuli ukoliko unapred nisu izračunali kolika će biti njihova novčana korist u celom poslu.

Dok su demokrate bile na vlasti, navodi Gradski odbor SNS, rukovodstvo JKP "Infostan" pravilo je aranžmane sa humanitarnim organizacijama, poput fonda Katarine Rebrače, koja je osumnjičena da je sa saradnicima protivzakonito prisvojila 37 miliona dinara.

"Zbog svega ovoga građani Beograda neće dozvoliti da demokrate više ikada upravljaju njihovim životima, niti će zaboraviti njihovu dugogodišnju organizovanu pljačku", zaključuje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja