ŠTA RADI OBEZBEĐENJE: Maloletni razbojnici (17) otimaju jakne i patike osnovcima!
Foto: Profimedija

Obaveštena i policija

ŠTA RADI OBEZBEĐENJE: Maloletni razbojnici (17) otimaju jakne i patike osnovcima!

Beograd -
Prema svedočenjima dece koja su bila na meti pljačke, njih su presretale manje grupe starijih dečaka od 17 godina i uz pretnje uzimali im sve vrednosti koje imaju kod sebe jakne, patike, rančeve sa knjigama, džeparac za užinu

BEOGRAD - Roditelji učenika OŠ "Jelena Ćetković" uznemireni su ovih dana zbog čak pet slučajeva otimanja patika i jakni đacima u blizini škole. Incidenti su prijavljeni policiji i upravi, a sledeće nedelje je zakazana sednica Saveta roditelja.

Prema svedočenjima dece koja su bila na meti pljačke, njih su presretale manje grupe starijih dečaka od 17 godina i uz pretnje uzimali im sve vrednosti koje imaju kod sebe - jakne, patike, rančeve sa knjigama, džeparac za užinu.

- Sin mi je ispričao da je čuo da su to u pitanju bivši đaci škole koji presreću uglavnom dečake i uzimaju ono što bi i oni mogli da koriste i obuku - kaže nam roditelj S.S.

- Zato su uglavnom otimali jakne i patike od starijih đaka, a bio je i slučaj da su uvukli dete u kola i naterali ga da se skine. To je videla i jedna devojčica koju su kao pustili uz reči "nisi nam potrebna".

Incidenti su se odigrali u ponedeljak i sredu na uglu ulica Stanislava Sremčevića i Despota Olivera, zatim u Šibeničkoj ulici i u Bulevaru kralja Aleksandara kod poslastičarnice "Lion" između 12 i 14 časova. Iako niko nije povređen, deca su uplašena, kao i roditelji, pišu Večernje novosti.

- Plaćamo obezbeđenje, škola ima video-nadzor i opet nismo sigurni. Često se dešava da se deca upućuju da čekaju roditelje, koji dolaze po njih ispred dvorišta, da se ne bi pravila gužva. A šta ih čeka napolju, vandali? - dodaje S. S.

Uprava škole uverila je roditelje da je o svemu obaveštena policija koja će kontrolisati područje oko objekta, dok su u školi pojačana dežurstva nastavnika i obezbeđenja. Deci je, takođe, savetovano da se kreću u grupama na putu od škole do kuće.

( Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track