Šugom zaraženo dvoje učenika OŠ Drinka Pavlović
Foto: Marina Lopicic

Direktor škole tvrdi da nema razloga za brigu

Šugom zaraženo dvoje učenika OŠ Drinka Pavlović

Beograd -
Prvi slučaj zaraze otkriven je u oktobru, a drugi prošle nedelje, međutim, direktor škole Uroš Momčilović tvrdi da se radi o dva izolovana i međusobno nepovezana slučaja

BEOGRAD - Kod dvoje učenika prvog i drugog razreda Osnovne škole „Drinka Pavlović“ u Starom gradu prilikom pregleda otkrivena je šuga.Prvi slučaj zaraze otkriven je u oktobru, a drugi prošle nedelje, međutim, direktor škole Uroš Momčilović tvrdi da se radi o dva izolovana i međusobno nepovezana slučaja.

- Čim smo saznali da je jedno dete zaraženo šugom, odmah smo prijavili to roditeljima i Gradskom zavodu za javno zdravlje. Ustanovljeno je da se dete ovom bakterijom nije zarazilo u školi. Prvi slučaj se dogodio u oktobru i nije povezan sa ovim - rekao je Momčilović i dodao da su sva deca pregledana i da nema razloga za brigu.- Radi se o izolovanim slučajevima i roditelji nemaju razloga za brigu - kaže Momčilović.

Zaraza... OŠ „Drinka Pavlović“
Zaraza... OŠ „Drinka Pavlović“

Bivši direktor Gradskog zavoda za javno zdravlje Slobodan Tošović rekao je da nije obavešten o šugi u osnovnoj školi.- Takvi i slični slučajevi stalno se pojavljuju i to nije ništa strašno - kazao je Tošović, koji je sada u penziji.I deca i roditelji koje smo juče sreli u školi za pojavu šuge saznali su iz medija, ali su rekli da se ipak ne brinu za svoje zdravlje.(J. P)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track