SVEČANI POČETAK RADOVA: Položžen kamen temeljac za poslovni centar od 30.000 kvadrata
Foto: TANJUG - Zoran Žestić

Gradilište u Novom Beogradu

SVEČANI POČETAK RADOVA: Položžen kamen temeljac za poslovni centar od 30.000 kvadrata

Beograd -
BEOGRAD - Porukom "Za lepši Beograd", koju je gradonačelnik Beograda Siniša Mali napisao na kamenu temeljcu, danas je zvanično počela izgradnja poslovnog kompleksa "Sirius offices" u bloku 43 na Novom Beogradu, ukupne površine 31.000 kvadratnih metara.
1 / 6 Foto: TANJUG - Zoran Žestić

Poslovni kompleks u prvoj fazi, čija je vrednost 39 miliona evra, prostiraće se na 18.500 kvadratnih metara, imaće 230 parking mesta u garažnom prostoru i, kako ističu investitori, biće izgrađen prema najvišim ekološkim standardima.

Kraj izgradnje prve faze objekta koji će se nalaziti na uglu Bulevara Milutina Milankovića i Ulice Antifašističke borbe, planiran je za mart 2017., a izvođač radova biće građevinski koncern Strabag.

Poslovni kompleks ime je dobio po najsjajnijoj zvezdi na nebu, a koja zapravo predstavlja binarni sistem zvezda i po svom izgledu podseća na dve zgrade koje će biti izgrađene u okviru kompleksa "Sirius offices".

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali zahvalio je predstavnicima Erste grupe na lepim rečima o Beogradu, ističući da je lepo čuti od velikog investitora da je glavni grad Srbije najatraktivnija investiciona destinacija u ovom delu Evrope.

"Na početku svog mandata rekao sam da ćemo od Beograda napraviti grad dizalica i kranova, i gradnjom ovog i niza drugih objekata koji se grade u Beogradu, još smo biliži ostvarivanju tog cilja", rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, Sirius nije važan samo zbog izgradnje novih 30.000 kvadratnih metara, niti što je to investicija od 40 miliona evra, koliko je važna nova slika Beograda kao grada koji se razvija, raste i čvrstim korakom ide u novu i bolju budućnost.

"Od početka godine izdali smo građevinskih dozvola za izgradnju više od 400.000 kvadrata i poslovnog i stambenog prostora. To je rekord, jer se prethodnih godina nije izdavalo toliko dozvola. Kao gradska uprava potpuno smo posvećeni radu sa investitorima, time da im budemo na usluzi, da efikasno izdajemo dozvole i saglasnosti, kako bismo im omogućili da ulože svoj novac u Srbiju", rekao je Mali.

Gradonačelnik je podsetio i da će prekoputa placa gde se gradi Sirius, nići nova centralna autobuska stanica, za koju će partner biti izabran do kraja sledeće godine.

"Ovaj deo ovde biće novi centar Novog Beograda", rekao je Mali. On je investitorima poželeo uspešnu gradnju, ali i da još više novca potroše u Srbiji i Beogradu.

"Čvrsto verujemo u ovo tržište, a mi ćemo kao gradska uprava uvek vama biti na raspolaganju za sve vaše zadatke koje nam dajete. Ostvarićemo ih, a vi svoj novac trošite ovde", poručio je Mali.

Predsednik Izvršnog odbora Erste grup Imorent Ričard Vilkinson podsetio je da su austrijske kompanije u proteklih 15 godina kroz različite projekte investirale u Srbiju 2,8 milijardi evra, čime se ta zemlja nalazi na prvom mestu stranih investitora u Srbiji.

"Erste grupa sa svojim iskustvom pružanja finansijskih usluga dugim skoro 200 godina stečenim širom centralne i istočne Evrope, izgradnjom kompleksa Sirius Offices u Beogradu počinje još jedan uspešan projekat čija će vrednost u prvoj fazi biti 39 miliona evra", rekao je Vilkinson.

On je dodao da Beograd velikom brzinom postaje centar biznisa u regionu i da ta kompanija veruje u njegov dalji razvoj.

"Sigurni smo i da će naš novi projekat biti pođednako uspešan kao i naše dosadašnje poslovanje u Srbiji", izjavio je Vilkinson.

U susret početku izgradnje poslovnog kompleksa "Sirius offices" Erste grupa doniraće 10.000 evra Domu za stare na Bežanijskoj kosi jer, kako je objasnio Vilkinson, veliki broj korisnika usluga tog doma aktivno je učestvovalo u izgradnji Novog Beograda.

"Upravo su oni zaslužni za to što mi danas imamo priliku da nastavimo sa daljim ulaganjima i gradnjom ovakvog kompleksa i hvala im na tome", poručio je Vilkinson. Predsednik Izvršnog odbora Erste banke Slavko Carić izjavio je da Erste grupacija na tržištu Srbije aktivno učestvuje u pružanju usluga i finansiranju privrede i stanovništva, kao i da je do sada uložila oko 150 miliona evra u finansiranje nekretnina u Srbiji.

"U skladu sa poslovnom strategijom svih članica Erste grupe drago nam je što će naš novi poslovni prostor biti i ekološki održiv, ali i što će ga karakterisati inovativna i savremena tehnička rešenja", rekao je Carić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track