SVI METLE U RUKE: U četvrtak velika akcija čišćenja Beograda
Foto: Beoinfo

Za čistiju prestonicu

SVI METLE U RUKE: U četvrtak velika akcija čišćenja Beograda

Beograd -
Građani su do sada prijavili više od 500 divljih deponija i lokacija koje treba očistiti, a akcija će trajati do kraja aprila, kako bi se u maju posvetilo uređivanju prestonice

BEOGRAD - Veliko prolećno čišćenje Beograda počeće sutra, u osam sati ujutru, a gradski čelnici pozvali su građane da se uključe u akciju u kojoj će biti uklanjane divlje deponije, uređeni parkovi, očišćeno priobalje, grafiti i podzemni prolazi.

Građani su do sada prijavili više od 500 divljih deponija i lokacija koje treba očistiti, a akcija će trajati do kraja aprila, kako bi se u maju posvetilo uređivanju prestonice.

Tokom prve nedelje, kako su najavili gradski čelnici, biće sređene 32 lokacije u 10 gradskih opština, a biće i mnogo spontanih akcija kao rezultat saradnje sa opštinama i skupštinama stanara. U drugoj nedelji akcije čišćenja radiće se na rubnim gradskim opštinama.

U akciji će učestvovati predstavnici Turističke organizacije Beograda, Komunalne policije, šest sekretarijata, devet JKP...Gradski čelnici pozvali su juče građane i da se u što većem broju uključe u akciju, ističući da u njoj ne treba da učestvuju samo gradske službe, već da se promeni svest svih da Beograd treba da bude lepši, zeleniji i čistiji.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je, za poslednji petak u maju, kada je Svetski dan komšija, nekoliko dešavanja na kojima će biti sumirani rezultati i predstavljeni planovi za naredni period.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da su slične akcije ranije postojale u Beogradu i predstavljale lepu praksu, u kojoj su građani masovno učestvovali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track