TEŠKA NOĆ U BEOGRADU: 9 povređeno u tri saobraćajna udesa
Foto: Marina Lopičić

pune ruke posla za lekare

TEŠKA NOĆ U BEOGRADU: 9 povređeno u tri saobraćajna udesa

Beograd -
Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 90 intervencija od kojih 12 na javnim mestima, a za protekla 24 sata 213 intervencija od kojih 58 na javnim mestima, precizirala je Macura i dodala da su se lekarima najčešće obraćale osobe sa bolom u grudima

BEOGRAD - Tokom noći u Beogradu su se dogodila tri saobraćajna udesa u kojima je devet osoba povređeno, izjavila je jutros portparol Hitne pomoći Nada Macura.

U udesu, koji se dogodio nešto posle 20 sati na autoputu u smeru ka Šidu, povređene su dve osobe, rekla je Macura. Muškarac star oko 36 godina zadobio je prelom desne potkolenice, povrede leve nadlaktice i podlaktice i istegnuće vrata, a prevezen je na VMA, istakla je portparol Hitne pomoći.

Devojka stara oko 17 godina zadobila je povrede glave i grudnog koša i istegnuće vrata, a prevezena je u Urgentni centar, kazala je Macura.

Žena stara oko 80 godina je kao pešak oko 19.30 sati u Ulici Stanka Paunovića Veljka na Miljakovcu zadobila razderotinu čeonog dela glave i potres mozga, a prevezena je na VMA, rekla je Macura. Pet osoba je lakše povređeno u udesu oko 23 časa na Ibarskoj magistrali kod isključenja za Rakovicu, istakla je portparol Hitne pomoći.

Devojka stara oko 22 godine zadobila je povredu glave i istegnuće vrata, mladić star 20 godina imao je istegnuće vrata i povredu stomaka, a muškarac star 21 godinu zadobio je istegnuće vrata, navela je Macura. Muškarac star 46 godina zadobio je povrede leve polovine grudnog koša i stomaka, a muškarac star 58 godina imao je povrede vratnog dela kičme, leve podlaktice, levog kolena i desne strane vrata, kazala je Macura i dodala da su sve povređene osobe prevezene na VMA.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 90 intervencija od kojih 12 na javnim mestima, a za protekla 24 sata 213 intervencija od kojih 58 na javnim mestima, precizirala je Macura i dodala da su se lekarima najčešće obraćale osobe sa bolom u grudima.

Macura je savetovala oprez u jutarnjim satima, zbog magle i niske temperature vazduha i da bi posebno trebalo da se pričuvaju hipertoničari. Portparol Hitne pomoći je savetovala i provetravanje prostorija, čuvanje imuniteta, uzimanje meda, limuna, doručka i dovoljno sna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track