TOLKINFEST: Festival posvećen stvaralaštvu čuvenog engleskog pisca
Foto: Tolkinfest

Tolkinov svet

TOLKINFEST: Festival posvećen stvaralaštvu čuvenog engleskog pisca

Beograd -
Ovogodišnji “Tolkinfest” obiluje raznovrsnim programom i dešavanjima prilagođenim različitim generacijama

Festival posvećen stvaralaštvu čuvenog engleskog pisca Džona R. R. Tolkina održava se 30. i 31. maja (14.00 - 22.00) na prostoru ispred Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Košutnjaku, u organizaciji udruženja „Valinor“ i „Klub 128“, a u saradnji sa Festivalom Spirit of Youth (Nastavi tradiciju).

“Spirit of Youth” promoviše interesovanje i angažovanje mladih u oblastima sporta, obrazovanja, kulture, humanitarnog i volonterskog rada i pruža im podršku u obavljanju navedenih akcija. Sa druge strane “Valinor” je u poslednje četiri godine organizovao “Festival Tolkinove fantastike”, koji je privukao veliku pažnju poštovalaca književnog rada DŽ. R. R. Tolkina i filmova Pitera Džeksona “Gospodar prstenova” i “Hobit”, kao i ljubitelje fantastike, srednjeg veka, mačevalačkih, plesnih i muzičkih performansa.

Ovogodišnji “Tolkinfest” obiluje raznovrsnim programom i dešavanjima prilagođenim različitim generacijama - od najmlađih, za koje su organizovani oslikavanje lica, dečji recitali, potrage za blagom, do onih koji su u duši zauvek deca i koji uživaju u društvenim igrama. Ljubitelji plesa mogu da pogledaju irske, vilovnjačke, ali i aerial plesače, pa čak i da nauče neke nove korake u specijalno organizovanim radionicama.

Onima koje privlače borilačke veštine kralj Torin će demonstrirati svoje sposobnosti, a ako želite da se detaljnije upoznate sa Tolkinovim svetom, pravo mesto za vas je muzej na otvorenom. U radionici vilovnjačkog jezika i pisma naučite koja je razlika između Kvenije i Sindarina i gde je Tolkin našao inspiraciju za njih. “Klub 128” će vam priuštiti razgovore o fantastici na stručnom nivou i tribine na kojima će učestvovati univerzitetski profesori.

Od prijatelja iz Okruga moćićete da saznate sve o Cosplay takmičenjima u njihovim zemljama, a na Pijaci u Ereboru pronađite za sebe i one koji su vam dragi idealan poklon ili suvenir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track