U SUBOTU SU ZADUŠNICE: Zabranjen ulazak automobilom na groblja
Foto: Marina Lopičić

Od 7 do 15 sati

U SUBOTU SU ZADUŠNICE: Zabranjen ulazak automobilom na groblja

Beograd -
Za posetioce koji se teže kreću i starije sugrađane, na grobljima Lešće, Orlovača i Nova Bežanija obezbeđena su tri komforna minibus vozila s klimatizacijom koja će ih besplatno prevoziti

BEOGRAD - Na svim beogradskim grobljima u subotu na Zadušnice, 10. oktobra, neće biti dozvoljen ulazak automobila od 7 do 15 časova. Na Novom, Zemunskom i Topčiderskom groblju biće na snazi potpuna zabrana ulaska, dok će na ostalima kapije za ulaz motornih vozila biti otvorene od 15 do 18 časova, saopštavaju iz JKP „Pogrebne usluge” i ujedno apeluju na građane da za odlazak na groblje, umesto svojih automobila, koriste gradski prevoz. Narednog dana, 11. oktobra, kapije će biti otvorene za ulaz motornih vozila od 7 do 18 časova, osim na Novom, Zemunskom i Topčiderskom groblju.

Za posetioce koji se teže kreću i starije sugrađane, na grobljima Lešće, Orlovača i Nova Bežanija obezbeđena su tri komforna minibus vozila s klimatizacijom koja će ih besplatno prevoziti. Organizovani prevoz će saobraćati u određenim intervalima, od 7 do 17 časova, od ulazne kapije do najudaljenijih parcela. Osim specijalnih minibus vozila, na Zadušnice posetiocima će biti na usluzi i službeni automobili preduzeća, sa karakterističnom bordo bojom i logotipom JKP „Pogrebne usluge”.

Iz ovog javnog komunalnog preduzeća apeluju na posetioce groblja da prilikom posete grobnim mestima budu oprezni i da se ne naslanjaju na spomenike, jer su, tokom redovne kontrole stabilnosti spomenika, stručne ekipe preduzeća utvrdile da ima dosta spomenika koji su nestručno podignuti, dotrajali i nestabilni, pa u slučaju naslanjanja i mehaničkog pritiska može da dođe do njihovog pada i povređivanja prisutnih lica. Posebno skreću pažnju roditeljima sa malom decom da vode računa o njihovom kretanju i da se ne odvajaju prilikom posete groblju. Na groblju je zabranjen pristup deci mlađoj od 10 godina bez pratnje odraslog lica.

(Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track