VASKRŠNJI I PRVOMAJSKI PRAZNICI: Ovo je radno vreme prodavnica i kafana u Beogradu
Foto: Thinkstock

Na teritoriji grada

VASKRŠNJI I PRVOMAJSKI PRAZNICI: Ovo je radno vreme prodavnica i kafana u Beogradu

Beograd -

Sekretarijat za privredu saopštio je radno vreme zanatskih, trgovinskih i ugostiteljskih objekata na teritoriji Beograda za vreme uskršnjih i prvomajskih praznika.

Radno vreme je utvrđeno na osnovu odredaba Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda i Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na teritoriji Beograda.

Privredni subjekti koji obavljaju zanatsku, trgovinsku i ugostiteljsku delatnost na teritoriji Beograda rade prema sledećem rasporedu: 29. aprila (Veliki petak) dežurne nespecijalizovane prodavnice pretežno prehrambene robe (hipermarketi, supermarketi, superete, mini marketi i drugo) moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati 30. aprila (subota) takođe moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati, dok 1. maja (Uskrs i Prvi maj, nedelja) mogu da budu zatvorene.

Drugog i trećeg dana praznika, u ponedeljak i utorak, 2. i 3. maja, dežurne prodavnice moraju da rade najmanje u vremenu od 9 do 12 sati.

Nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambenog asortimana i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni od 29. aprila do 3. maja. Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji Beograda rade 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika. Svi trgovinski i zanatski objekti u dane vaskršnjih i prvomajskih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od navedenog radnog vremena.

Ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se nalaze u stambenim zgradama, 29. i 30. aprila mogu početi s radom najranije od 6 sati, raditi najduže do 1 sat i emitovati muziku ili priređivati muzički program najduže do 24 sata, a ostalim danima praznika od 6 do 24 sata, odnosno emitovati muziku najduže do 23 sata.

Ostali ugostiteljski objekti koji se ne nalaze u stambenim zgradama, mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena – od 00 do 24 sata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja