(FOTO) VESIĆ: Asfaltiran 100. kilometar ulica od početka godine u Beogradu
Foto: Beoinfo

Posao vredan 8 milijardi dinara

(FOTO) VESIĆ: Asfaltiran 100. kilometar ulica od početka godine u Beogradu

Beograd -
BEOGRAD - Završetkom radova u Ulici Dragiše Lapčevića na Zvezdari danas je asfaltiran stoti kilometar ulica u Beogradu od početka godine, a u toku 2014. i 2015. godine završili smo 450 ulica, rekao je danas gradski menadžer Goran Vesić.
1 / 3 Foto: Beoinfo

On je obilazeći ovu ulicu naglasio da je budžet Direkcije za puteve u ovoj godini bio oko osam milijardi dinara, a od toga je 4,9 milijardi utrošeno u izgradnju i rekonstrukciju novih ulica, saopšio je Beoinfo.

"Stanari zgrada u ovoj ulici platili su izgradnju ulice i čekali su na završetak šest godina iako je bilo normalno da dobiju odmah kada su se i uselili ovde. Mi ćemo i sledeće godine nastaviti da radimo ulice i puteve, a 1. aprila preuzimamo novih 96 kilometara puteva na teritoriji Beograda, računajući auto-put kroz Beograd i Zrenjaninski put i imaćemo mnogo više obaveza. Zato ćemo se truditi da budžet bude malo veći nego ove godine. Naša Direkcija za puteve sledeće godine postaje javno preduzeće i mislim da ćemo imati više sredstava da rekonstruišemo ulice", rekao je Vesić.

Član Gradskog Veća Dragomir Petroniojević je rekao da su radovi u Ulici Dragiše Lapčevića koštali 20 miliona dinara.

"Građani su dobili novu rasvetu i nove trotoare. Ne možemo da popravimo sve, ali imamo plan i sistemski radimo deo po deo. Zvezdara je bila zapostavljena i nije se dovoljno radilo pa smo na nekim delovima imali zemljane puteve. Nešto što nije uraćeno pre šest godina urađeno je sada u direktnoj komunikaciji sa građanima i razgovorima odbornika SNS-a sa njima. Imamo informacije sa terena i sprovodimo u delo ono što je politika grada. Nastavljamo sa tim i ubuduće i na taj način ćemo uspeti da od ovog grada napravimo metropolu", rekao je Petronijević.

Događaju je prisustvovao i Ivan Tejić, direktot JKP „Beograd-put”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track