VESIĆ: Divljim taksistima oduzimaćemo vozila i naplaćivati kazne
Foto: Beoinfo

Represija

VESIĆ: Divljim taksistima oduzimaćemo vozila i naplaćivati kazne

Beograd -
Komunalna policija moći da legitimiše i privodi. Promenom propisa, moći će i da se oduzimaju vozila „divljih” taksista. Ako taksista bude uhvaćen u prekršaju, izgubiće vozilo. To će biti najbolja mera represije, istakao je Goran Vesić

BEOGRAD - Izmenom Zakona o komunalnoj policiji, koji će omogućiti veći broj komunalnih policajaca sa većim ovlašćenjima, Grad Beograd će uvesti red u taksi-prevoz, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

– Beograd će dobiti još osamsto komunalnih policajaca, a proširiće se i njihova ovlašćenja. Tako će Komunalna policija moći da legitimiše i privodi. Promenom propisa, moći će i da se oduzimaju vozila „divljih” taksista. Ako taksista bude uhvaćen u prekršaju, izgubiće vozilo. To će biti najbolja mera represije – istakao je Goran Vesić i dodao da je jedna od prvih mera koja je dogovorena na radnoj grupi zajedno sa taksistima da se izmeni pravilnik koji uređuje kako treba da izgledaju taksi-vozila.

Prema njegovimim rečima, u svakom vozilu će biti vidno označena jedna nalepnica sa osnovnim pravima putnika i pravima vozača na srpskom i engleskom jetziku.

– Isto tako, u vozilima će stajati i broj info-telefona koji je otvoren u gradu. Putnik će moći iz taksija da okrene ovaj broj ako sumnja na neku nepravilnost, a policija će odmah doći da na licu mesta reši problem – rekao je Vesić, koji je naglasio da Grad ima dobru saradnju sa taksi-udruženjima, radi sa njima, jer i oni žele da ti koji kaljaju ugled ove profesije više ne obavljaju taj posao.

– Cilj je da u narednih nekoliko godina imamo rešen problem taksiranja u smislu da imamo vozila koja će biti unificirana, koja će imati klimu, gde će taksisti imati osnovna znanja stranog jezika, primati platne kartice i gde ćemo mi preko taksimetra imati mogućnost da znamo gde se nalazi koji taksista. Tako će Beograd imati uređeniji sistem nego što je sada – rekao je Vesić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track