VESIĆ: Do kraja godine urađen projekat podzemne garaže Studentski trg
Foto: Beoinfo

JKP Parking Servis

VESIĆ: Do kraja godine urađen projekat podzemne garaže Studentski trg

Beograd -
'U gradu smo doneli odluku da naše preduzeće Parking servis počne da gradi garažu Studentski trg koja bi trebalo da ima 750 parking mesta', rekao je Vesić dodajući da je Parking servis raspisao javnu nabavku za pojektovanje

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da veruje da će do kraja godine imati urađen projekat podzemne garaže na Studentskom trgu, a da će sledeće godine početi da se radi ta garaža.

''U gradu smo doneli odluku da naše preduzeće Parking servis počne da gradi garažu Studentski trg koja bi trebalo da ima 750 parking mesta'', rekao je Vesić novinarima dodajući da je Parking servis raspisao javnu nabavku za pojektovanje.

Kako je rekao, pored toga, istovremeno je raspisana javna nabavka za projektovanje dodatnih spratova za garažu na Obilićevom vencu koja je najopterećenija garaža u gradu i gde će biti novih 220 parking mesta.

Navodeći da su te dve garaže važne iz više razloga, on je istakao da u gradu nedostaje oko 5.000 parking mesta. On je podsetio i da čitav taj deo grada, od Zelenog venca, Ulice Braće Jugović, Pariske do Trga Republike, polako postaje pešačka zona Prema njegovim rečima, cilj je zato da se omogući ljudima parking prostor.

''Ne možete zatvoriti ulice, a da pritom ne omogućite ljudima da mogu da se parkiraju'', rekao je Vesić i dodao da će garaže Studentski trg i Obilićev venac imati deo koji će biti ostavljen stanarima koji će moći pod povoljnijim cenama da parkiraju svoje automobile.

Navodeći da su to dva velika projekta, on je istakao da se u Beogradu nije izgradila garaža od one u ulici Dragoslava Jovanovića pre 10 godina.

''Sada je pravo vreme da počnemo da gradimo garaže. Sledeće godine ćemo raditi i neke garaže kao javno - privatno partnesrtvo. To nam ostaje plan i to će biti druge lokacije. Parking servis ima 16 lokacija koje su spremne, a biće i drugih garaža koje planiramo da radimo'', rekao je Vesić.

On je istakao i da je u planu izgradnja garaže kod Brankovog mosta ispod brda na kome je obeležje prvog Samita nesvrstanih. Kako je rekao, planirana je izgradnja i garaže ispod Trga Republike, u Pariskoj i još nekoliko garaza koje će omogućiti ljudima da se parkiraju oko pešačke zone.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track