Vesić: Dužnici, za reprogram duga Infostanu još 17 dana
Foto: Zorana Jevtić

Poziv Beograđanima

Vesić: Dužnici, za reprogram duga Infostanu još 17 dana

Beograd -
Gradski menadžer je podsetio da reprogram mogu da dobiju fizička lica koja imaju dugovanja za stambeni prostor po pravosnažnim presudama i okončanim parnicama

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić pozvao je danas Beograđane da iskoriste poslednjih 17 dana i uđu u reprogram duga za Infostan.

Vesić je, u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, podsetio da reprogram za neplaćene obaveze prema Infostanu traje do 30. septembra i pozvao sve da iskoriste povoljne uslove reprograma zaostalih i neplaćenih obaveza i potpišu ugovor sa Infostanom.

"U periodu 1. juna do 12. septembra JKP "Infostan" je potpisao 8.443 ugovora sa korisnicima o reprogramu duga u vrednosti od 1.173.893.614,91 dinara. Korisnici su ostvarili dodatni benefit u vidu otpisa kamate u iznosu od 183.616.022,61 dinara, kao i popust za plaćanje u iznosu od 44.290.826,88 dinara", rekao je Vesić.

Gradski menadžer je podsetio da reprogram mogu da dobiju fizička lica koja imaju dugovanja za stambeni prostor po pravosnažnim presudama i okončanim parnicama.

Takođe, svi koji imaju neplaćene tekuće obaveze za najmanje šest mesečnih računa za koje nije pokrenut postupak prinudne naplate, a zaključno sa obavezama za april 2014. godine, kao i oni koji su pristupili ranijim reprogramima, mogu pristupiti reprogramu.

Za plaćanje duga u celosti otpisuje se 15 odsto duga, dok se za plaćanje na tri rate otpisuje 12 odsto duga, za šest rata otpisuje se 10 odsto duga, dok se za plaćanje na 12 rata otpisuje pet procenata duga, po isplati rata.

Beograd je, prema Vesićevim rečima, pripremio dodatne popuste i za redovne platiše. Oni koji su na vreme izmirivali obaveze prema Infostanu ostvarivali su do sada popust od pet odstvo, a sada im je obezbeđeno dodatnih jedan odsto, tako da će ukupan popust biti šest odsto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja