VESIĆ: Isplata uvećane naknade porodiljama tačno u dan
Foto: Zorana Jevtic

skupština grada

VESIĆ: Isplata uvećane naknade porodiljama tačno u dan

Beograd -
Vesić je rekao da je gradska vlast pronašla način da poveća naknadu porodiljama, jer su se otvorile mogućnosti za to

BEOGRAD - Skupština grada povećaće danas jednokratnu pomoć za nezapsolene porodilje koje će umesto 20.000 iznositi 35.000, najavio je gradski menadžr Goran Vesić ističući da će se nadoknade isplaćivati „tačno u dan“.

On je rekao da je gradska vlast pronašla način da poveća naknadu porodiljama, jer su se otvorile mogućnosti za to.

„Privremeni organ se, kada je došao na vlast, suočio sa ogromnim dugom, i mi smo prošle godine u budžet morali da stavimo 14, 6 milijardi nasleđenih dugova što su bile neiplaćene obaveze prema porodiljama i drugm socijalim korisnicima.

Prošle godine smo vratili 9,9 milijardi ove godne ćemo vratiti ostatak od 14,6 mlijardi do poslednjeg dinara“, rekao je Vesić novinarima u skupštini grada.

Kako kaže, gradska vlast je bila prinuđena da smanji nadoknadu jer nije želela da „laže ljude i već da isplaćuje ono što obeća.“

„Vratili smo sve dugove prema porodiljama koje smo zatekli, a oni nisu bili mali i islaćivali smo obveze koje su bile manje, ali tačno u dan. To je odgovorna politika, i mislim da je bolje da ljudima kžete šta možete da im isplaćujete, da im isplahujete to uredno i redovno nego da ih varate“, rekao je Vesić i izrazio nadu da će se narednih godina nadoknade za porodilje dodatno povećati.

Kada je reč o izmenama odluke o javnom linijskom prevozu putnika, Vesić je rekao da se radi o precizranju šta su prava kontrolora, a šta obaveze putnika.

"Onaj ko nema kartu narušava komunalni red i za to će snositi određene sankcije, a sistem kao sistem ostaje“, rekao je gradski menadžer.

Govoreći o predlogu odluke o konverziji potraživanja grada po osnovu neizmirenih dugova kompanije Simpo, on je rekao da je reeč o konverziji duga u kapital u sladu sa preporukama Vlade.

„Vlada je konvertovala njena potrazivanja u kapital i mi kao lokalna samouprava radimo to isto, omogućavajući da kompanija postane većinski državna i nađe nekog investitora koji bi kroz kupovinu akcija nama platio te akcije“, zaključio je Vesić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track