VESIĆ: Nema opasnosti od poplava, večeras ispod nule pa pazite na led!
Foto: Dragana Udovičić

Gradske službe spremne

VESIĆ: Nema opasnosti od poplava, večeras ispod nule pa pazite na led!

Beograd -
Zasad nema opasnosti od izlivanja velikih reka, a i padavine su slabije od prognoziranih

BEOGRAD - Na području Beograda ne postoji opasnost od poplava a sve gradske službe su preventivno spremne za reagovanje, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić. On je rekao da su padavine manje nego što su najavili meteorolozi, "a nikakvoj panici nema mesta jer ne postoji opasnost od poplava".

Prema njegovim rečima, "Beogradvode” se nalaze u prvom stepenu pripravnosti, i za sada nema opasnosti od izlivanja velikih reka. Vesić je naveo i da su padavine manje nego što su bile prognoze, a ovaj alarm i sve što radimo je neka vrsta preventive. Građani samo treba da prate obaveštenja gradskog Štaba za vanredne situacije, a ja sam potpuno uveren da će „Beogradvode” uraditi svoj posao, rekao je on.

Prema njegovim rečima, ekipe ovog preduzeća su na terenu, kontrolišu sve nasipe i sve dok bude potrebno, biće na terenu. Vesić je dodao i da se JKP Beogradput se od jutros u osam sati nalazi u trećem stepenu pripravnosti, pošto se večaras očekuju snežne padavine koje neće ugroziti bezbednost saobraćaja."Na terenu su i ekipe "Gradske čistoće”, koje rade svoj posao", rekao je on za televiziju Studio "B", prenela je gradska uprava.

Vesić je upozorio građane da se večeras očekuju temperature ispod nule, "što znači da će biti leda, pa shodno tome treba da se ponašaju".

Na više reka u Srbiji, danas i sutra prognoziran je porast vodostaja, mestimično i sa prevezilažanjem redovne granice od poplava, upozorio je prethodno RHMZ. "Beokom servis" je juče saopstio da to može uticati na kratkotrajne nagle poraste nivoa vode na vodotocima bujičnog karaktera. Zato je Gradski štab za vanredne situacije preporučio opštinskim štabovima da uvedu stalna dežurstva i preduzmu sve mere u slučaju padavina jačeg intenziteta i bujičnih poplava.

U narednim danima se očekuje i dodatni pad temperature, "što u petak može uzrokovati pojavu susnežice i snega, a u višim delovima grada i poledice, takozvanog crnog leda na putevima". Objašnjava se u saopštenju i da je zato je podignutna spremnost kompletnog Štaba za vanredne situacije na teritoriji grada Beograda. Građani se za informacije mogu obratiti "Beokom servisu" na brojeve 0800-11-00-11 za pozive iz fiksne telefonije Telekoma ili 011 3090 007 za ostale fiksne telefonske mreže i mobilne operatere.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja